Вчився їздити на "автоматі – керувати "механікою" не можна: в Україні видаватимуть нові права

28 грудня 2021, 20:01
Зміни не стосуються водіїв, які отримали права до запуску нових вимог.

Водійські права
Водійські права з новими позначками видаватимуться вже з 29 грудня / УНІАН

Водійські посвідчення в Україні з 29 грудня поточного року почнуть видавати вже з новими позначками і кодами. В них з'явиться інформація про складання іспиту на машині з автоматичною коробкою передач у вигляді коду 78. Якщо водій раніше вчився керувати автомобілем на "автоматі", то на авто з механічною коробкою передач їздити йому забороняється. Такі правила спрямовані на адаптацію українських документів до міжнародних.

Як повідомили у Головному сервісному центрі МВС, з середи, 29 грудня, в Україні почнуть видавати водійські права з новими мітками і кодами. На документі з'явиться інформація про складання практичного іспиту на автомобілі з автоматичною коробкою передач. На цю деталь буде вказувати код - 78.

У нових водійських посвідченнях з'явиться графа 12 із зазначенням типу трансмісії. І якщо водій раніше навчався водінню на "автоматі", то керувати транспортним засобом на "механіці" йому вже не дозволять.

Зміни не стосуються тих водіїв, які отримали водійські права до 29 грудня.

читайте такожВпровадять коди і нові обмеження: в Україні оновлюють водійські праваЯк вважають в МВС, нові правила враховують вимоги міжнародної транспортної політики, стануть внеском у поліпшення ситуації з безпекою на дорогах і полегшать рух українців за кордоном.

"Такі нововведення - це ще один крок до приведення бланка національного водійського посвідчення у відповідність з міжнародними стандартами", - зазначено в повідомленні.

Крім того, замість піктограм (наприклад, очок), на водійських правах з'являться коди. Документи максимально адаптують до європейських.

Також серед нововведень для водіїв - продовження терміну дії теоретичного іспиту: з 3 місяців до 2 років. Однак іспит не може діяти довше свідоцтва про завершення навчання в автошколі.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти