Рада прирівняла цифрові водійські права до паперових

16 лютого 2021, 19:22
Закон набуде чинності після його опублікування. Раніше юридична сила цих документів визначалася постановою Кабінету Міністрів.
Рада прирівняла цифрові водійські права до паперових
Нардепи офіційно визнали цифрові водійські права

Сьогодні парламент схвалив важливе рішення та прирівняв цифрові водійські права у додатку Дія до паперових. Відповідна норма є в схвалених сьогодні змінах до Закону Про дорожній рух, йдеться на сайті Міністерства цифрової трансформації.

Тепер водій може пред'являти електронне водійське посвідчення, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і Договір обов'язкового страхування (ОСЦПВ) поліціянтам для посвідчення своєї особи та права на водіння.

"Закон набуде чинності після його опублікування. Раніше юридична сила цих документів визначалася постановою Кабінету Міністрів України", - йдеться в повідомленні.

читайте такожЗупинка без причини і арешт на 10 днів: до чого готуватися водіям

Також у міністерстві зазначають, що нещодавно Рада в першому читанні розглянула законопроєкт, яким пропонується прирівняти цифрові паспорти в додатку Дія до паперових. Після схвалення цього Закону Україна стане першою країною в світі, де юридична сила цифрових паспортів буде визнана на законодавчому рівні.

Збільшення штрафів за порушення ПДР - що було раніше:

  • У липні 2020 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №2695, який передбачає посилення відповідальності водіїв і істотно розширює права поліцейських на дорогах.
  • Згідно з документом, українців поліція зможе зупиняти в профілактичних цілях і без жодних підстав перевіряти документи. У тому числі в нічні години та в святкові дні. Однак у другому читанні 16 лютого дану поправку депутати не проголосували.
  • Крім того, за законом в кілька разів зростуть штрафи за п'яне водіння і перевищення швидкості, а накладати їх на водіїв поліціянти зможуть на водіїв протягом року, а не протягом трьох місяців, як зараз.
  • Антон Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, в лютому 2021 року заявляв про те, що в Україні планується скасування обов'язкових листів порушникам правила дорожнього руху.
  • Сьогодні депутати Верховної Ради ухвалили у другому читанні проєкт закону про значне підвищення штрафів за порушення українцями правил дорожнього руху. Як повідомляється на сайті парламенту, "За" проголосували 325 народних обранців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти