"У росіян настала агонія": окупанти накрили Луганщину фосфорними бомбами, багато загиблих

24 березня 2022, 10:09
Ці боєприпаси відносяться до зброї масового знищення, адже створюють великі осередки пожеж, а люди отримують дуже серйозні опіки
'У росіян настала агонія': окупанти накрили Луганщину фосфорними бомбами, багато загиблих
Окупанти накрили Луганщину фосфорними бомбами / t.me/luhanskaVTSA

У ніч на 24 березня російські окупанти завдали ракетного удару і бомбили забороненими фосфорними бомбами Луганщину. Загинули не менше чотирьох осіб, з них двоє — діти.

За добу в регіоні пошкоджено або повністю зруйновано 31 об'єкт, з яких 23 будинки. А саме 10 багатоповерхівок та 13 приватних будинків. Було охоплено полум'ям 16 з них, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Обстрілів зазнали жителі Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, Воєводівки. Дуже важка ситуація в Рубіжному, де тривають бої в місті.

відео дня

"У росіян настала агонія. Вони не можуть пробитися вглиб, тому почали застосовувати важке озброєння. Ракетні удари нанесені по Лисичанську і Новодружеську, а на Рубіжне авіація РФ почала скидати фосфорні бомби. Тому, на жаль, кількість жертв може бути значно більшою", - зазначив Гайдай.

читайте такожРосіяни обстріляли Ірпінь забороненими фосфорними снарядами-мер містаЦі боєприпаси належать до зброї масового знищення, адже створюють великі осередки пожеж, а люди отримують дуже серйозні опіки. Фосфорні бомби вибухають або на поверхні землі, або на певній висоті. Після чого з боєприпасу розлітається так званий білий фосфор, який запалюється при плюсовій температурі.

Гайдай додав, що газопостачання відсутнє в 27 населених пунктах Луганщини – в 22 повністю і в 5 частково. В цілому це близько 32 550 абонентів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що російські військові підрозділи зазнали поразки при спробі штурмом піти на Харків з П'ятихаток, проте ЗСУ завдали зустрічного удару і відкинули ворожі війська за межі їхніх колишніх позицій.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти