США не дадуть Україні програти війну: Жданов пояснив, у чому зацікавленість Байдена

16 серпня 2023, 14:58оновлено 16 серпня 2023, 22:54
969
Передвиборчі "перегони" кандидатів у президенти США Байдена і Трампа напряму вплинуть на терміни завершення війни в Україні, каже військовий експерт.
Олег Жданов, украинские военные, Джо Байден
США не дадуть Україні програти війну, наша перемога в інтересах Байдена, каже Жданов/ колаж: Главред, фото: Главред, 36 ОМБП імені контр-адмірала Михайла Бєлінського, Офіс президента України

Терміни закінчення війни в Україні значною мірою будуть прив'язані до президентських виборів у США, що відбудуться у 2024 році. Нинішній президент Сполучених Штатів Джо Байден не дозволить нашій державі програти війну, адже йому потрібна перемога України, щоб підвищити свої шанси потрапити на другий президентський термін.

Зараз у Байдена немає інших аргументів, щоб переконати американську громадськість віддати перевагу саме йому, не Дональду Трампу. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду.

"Трамп – основний конкурент Байдена. І до 50% їм обом не вистачає якихось 10%, вони йдуть приблизно однаково. Якщо, не дай Боже, ми програємо війну або відбудеться заморозка конфлікту з "Мінськом-3", трампісти просто порвуть Байдена і демократів за те, що гроші американських платників податків були витрачені даремно. А сума вже немаленька – 66 мільярдів доларів", – зазначив Жданов.

відео дня

Він наголосив, що у Байдена немає вибору. Байден дуже переймається, що у разі розвалу країни-агресорки Росії ядерна зброя може потрапити в не зрозуміло які руки і полетіти куди завгодно. Але, як би Байден і демократи не хотіли б зберегти цілісність Росії, вони вже увійшли в цю війну на боці України і не можуть дозволити собі програти.

"Якщо ж Байден зможе сказати, що завдяки допомозі США був зупинений конфлікт і кровопролиття, найбільше з часів Другої світової війни, а також була попереджена ядерна катастрофа, 10%, яких йому не вистачає, будуть йому просто забезпечені", – підсумував Жданов.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Війна в Україні

Країна-агресорка Росія у ніч на 16 серпня атакувала "Шахедами" порт в Одеській області, пошкоджено склади і зерносховища. Як повідомив глава Одеської ОВА, основною метою російської окупаційної армії була портова та зернова інфраструктура на півдні області. Загиблих і постраждалих внаслідок російської атаки немає.

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла про ситуацію на півдні України. Як зазначила Гуменюк, зараз ворожа активність переважно фокусується на Херсонському та Бериславському напрямках.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли, що війська РФ намагаються атакувати під Куп'янськом і хочуть захопити Донбас. Наступальні дії окупантів країни-агресора Росії позбавлені сенсу, Кремль намагається досягти хоча б мінімальних цілей, зазначив заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти