Слабкість Заходу чи криза в Україні: експерт пояснив, що може підштовхнути Росію до нападу

18 грудня 2021, 04:22
174
Володимир Фесенко вважає, що Кремль навряд чи зважиться на відкриту війну.
Слабкість Заходу чи криза в Україні: експерт пояснив, що може підштовхнути Росію до нападу
Політолог Володимир Фесенко вважає, що РФ навряд чи піде на відкриту війну / УНИАН

Росія може посилити агресію проти України за двох умов – якщо західні країни покажуть свою слабкість або всередині України буде серйозна криза.

Таку думку висловив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, пише УНІАН.

Він не відкидає, що РФ може продовжувати агресію проти нашої держави.

відео дня

"Але Росія почне агресію, пряму війну проти України за двох умов. Перша – якщо вони побачать слабкість Заходу, і тому нинішні заяви про важкі наслідки для Росії, загрози санкціями проти Росії – це ж не просто слова", – наголосив Фесенко.

Він нагадав, що у 2014 році не було таких загроз від інших держав у бік Росії, а всі санкції уже вводилися після початку російської агресії проти України. Зараз же в бік РФ звучать попередження. Крім цього, є поставки зброї в Україну, і наша держава має більшу спроможність оборонятися.

читайте такожКожен третій українець готовий до збройного спротиву у разі вторгнення РФ – опитуванняФесенко наголосив, що Росія може посилити свою агресію, якщо побачить, що західні країни проявляють слабкість і готові піти на якісь поступки Кремлю.

"І, по-друге, вони підуть у наступ на Україну тільки тоді, якщо побачать серйозну внутрішню кризу в Україні, як у 2014 році. Якщо вони будуть бачити, що якщо Україна, нехай і не повністю, але залишається більш-менш стабільною, кризи влади немає, то навряд чи вони підуть на пряму війну", – зазначив політолог.

Російські військові біля українського кордону

Про стягування російських військ до українського кордону повідомили іноземні видання наприкінці жовтня цього року – американські видання The Washington Post і Politico опублікували статті, в яких йшлося про концентрацію військ Росії біля кордонів України. В якості підтвердження своїх відомостей вони продемонстрували супутникові знімки пересування військових підрозділів.

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що чисельність військових підрозділів поблизу українських рубежів може збільшитися до 175 тисяч. Проте Київ буде готовий до такого розвитку подій, наголосив він.

Президент Володимир Зеленський 10 грудня заявив, що Росія пообіцяла США не нападати на Україну. Російська влада сказала про це Америці і світу, про що Зеленському, за його словами, розповів глава Білого дому Джо Байден.

Як повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, наразі біля українських рубежів знаходяться 92 тисячі військових. Для наступу росіянам знадобиться військовий контингент як мінімум в 500-600 тисяч. Щоб наростити наступальні сили, Москві буде потрібно більше 24 годин.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти