Скільки летить ракета Іскандер і чому її складно збити

1 червня 2023, 14:09
Ворожа російська армія активно використовує комплекс Іскандер для обстрілів України. Ми розповімо простими словами про те, в чому особливість цих ракет.
Скільки летить ракета Іскандер
Скільки летить ракета Іскандер / колаж: Главред, фото: УНІАН

"Іскандер" - це оперативно-тактичний комплекс дальньої дії, з якого країна-агресор Росія регулярно обстрілює Україну. Перехопити і збити ракети даного комплексу досить важко, далі розповімо чому.

Як летить ракета Іскандер - особлива небезпека

У ракет, які запускаються з комплексу Іскандер є різний клас. Наприклад, Іскандер-к - це крилата ракета, яка летить по траєкторії паралельній землі, а Іскандер-м - це ракета, яка летить по балістичній траєкторії. Балістична траєкторія особливо небезпечна тим, що згідно з нею ракета на великій швидкості виривається в стратосферу, де додатково набирає швидкість, після чого перпендикулярно землі, по дузі направляється в поставлену ціль на надшвидкості.

Скільки летить ракета Іскандер - час на перехоплення і укриття

Крилата ракета Іскандер-к може летіти близько години, в той час як швидкість балістичної ракети Іскандер-М становить 2100 м/с. Саме через надвелику швидкість мінімізується час для її перехоплення, збиття і проходу в укриття. Крім іншого, балістична ракета Іскандер може скидати фейкові цілі, тим самим відволікаючи увагу ППО.

відео дня

Як далеко б'є Іскандер - дальність ракет

Два типи ракет, які може випустити комплекс Іскандер мають максимальну дальність в 500 км. Однак при наявності деяких модифікацій, ці ракети можуть долати і більшу кількість кілометрів.

Іскандер - ціна

Згідно з наявними даними, вартість однієї ракети Іскандер будь-якого класу досягає суми від 3 до 6 мільйонів доларів.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти