Ситуація складна: Луганщину обстрілюють, частина міст під контролем окупантів

6 березня 2022, 08:32
350
Сватове, Старобільськ, Новопсков на Луганщині поки не контролюються Україною, але там немає великого скупчення ворожої техніки.
тро, ЗСУ
Окупанти обстрілюють околиці Лісичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного / УНІАН

На околицях Лісичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного ведуться активні бої з російськими окупантами. Як розповів в ефірі інформаційного телемарафону глава Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, також постійно обстрілюються Попасна і гірська громади.

"Українські військові вирівняли лінію фронту, щоб не було прориву, або щоб не взяли їх в коло, і так її і тримають", - зазначив Гайдай.

Також Гайдай зазначив, що Сватове, Старобільськ, Новопсков - це неконтрольована територія, але "там немає великого скупчення ворожої техніки".

відео дня

Гайдай нагадав, що напередодні під час мітингу в Новопскові окупанти обстріляли мирне населення, в результаті чого три людини отримали поранення.

Крім того, окупанти обстріляли дитячу обласну лікарню.

"19 маленьких дітей знаходяться в підвалах, коли троє з них постійно повинні бути в реанімації, двоє - недоношені вагою до 2 кг, яким потрібен постійний догляд і специфічне обладнання", - розповів він.

читайте також"Нас вбивають як націю": окупанти тримають у полоні 400 тисяч людей у МаріуполіЗа словами Гайдая, евакуація таких дітей - дуже складний процес, тому зараз вона не проводиться, але над її організацією працюють.

Як повідомляв Главред, 5 березня окупанти зірвали евакуацію мирного населення Маріуполя і Волновахи з-під обстрілів.

Війна в Україні - інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти