Ворог несе великі втрати, збито 88 літаків і гелікоптерів окупантів - Генштаб

6 березня 2022, 07:44
654
Противник деморалізований. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів, мають вкрай низький морально-психологічний стан.
війна
Генштаб опублікував оперативну інформацію станом на 6 березня 2022 року щодо російського вторгнення / Фото УНІАН

Сьогодні, 6 березня 2022 року - одинадцята доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню.

У Генштабі України повідомили, що Збройними Силами і підрозділами Сил безпеки і оборони України ведуться люті бої з утримання певних рубежів.

"Противник, втрачаючи втрати робить постійні спроби ухилення від прямого вогневого контакту з нашими військами. Угруповання сил оборони веде оборонну операцію в межах Південної, Східної та Північної операційних зон з метою відбиття наступу ударних угруповань збройних сил окупантів, нанесення йому максимальних втрат, недопущення вторгнення їх у глибину, утримання районів території держави та створення сприятливих умов для їхнього розгрому та відновлення контролю за втраченими територіями. Здійснюється відбиття ударів засобів повітряного нападу противника", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Угруповання об'єднаних сил проводить оборонну операцію в східній частині Донецького операційного району. Основні зусилля зосереджені на обороні міста Маріуполя і нанесенні вогневого ураження переважаючим силам противника.

Інші угруповання проводять оборонну операцію та ведуть оборонні бої на Слобожанській та східній частині Таврійського напрямку.

Зокрема, підрозділи ЗСУ зупинили колони противника, які намагалися висунутися в бік Дніпропетровської області з боку Балаклії.

У Сіверській області проводиться операція з оборони Чернігова.

На Волинському напрямку проводяться заходи з підготовки всієї смуги оборони в певній операційній зоні вздовж державного кордону України.

На Приморському напрямку здійснюється оборона пунктів базування, морських портів на Чорному морі.

"У Миколаївській області було сплановано й реалізовано захоплення значної кількості броньованої та автомобільної техніки противника. В інших напрямках частини і підрозділи ЗС України проводять стабілізаційну операцію і виконують завдання територіальної оборони з метою недопущення наступальних дій і діяльності диверсійно-розвідувальних груп противника", - повідомили в Генштабі.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України зосередило зусилля на відбитті ракетно-авіаційних ударів противника, протиповітряному прикритті важливих (критичних) об'єктів України та угруповань військ.

"В цілому, станом на даний момент втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ складають 88 літаків і вертольотів. Деяких ворожих льотчиків, які катапультувалися і вижили, знайшли українські воїни. Їм надана медична допомога, і вони вже дають свідчення про злочини путінського режиму проти людяності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог намагається не втратити наступального потенціалу, але в сформованій обстановці має великі втрати в озброєнні, техніці та особовому складі. За рахунок опору всього українського народу противник деморалізований. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів, мають вкрай низький морально-психологічний стан.

Як повідомляв Главред, в одному з сіл Охтирського району Сумської області російські окупанти створили "живий щит" з місцевих жителів для охорони своєї зенітно-ракетної системи С-300.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти