Заощадити та не замерзнути: як в опалювальний період зберегти свої гроші та здоров'я

13 листопада 2021, 07:10
Економити на опаленні в зимовий період можна багатьма способами.

опалення, батарея, Комуналка
Поради, які стануть в нагоді всім / vidomosti-ua.com

Опалювальний сезон в Україні вже почався. Платіжки можуть розорити гаманці громадян - взимку на комунальні послуги доводиться віддавати значну суму.

Як можна заощадити на опаленні в зимовий період, розповіли в ТСН.

відео дня

Утеплюємося - найвигідніше подбати про енергоефективність свого житла

Тепло "тікає" через неопалювані стіни, погані вікна і дах. Тому вікна слід змінити на пластикові хоча б з потрійними склопакетами. Двері також слід замінити на якісні, через щілини яких не буде "гуляти" вітер.

читайте такожУкраїнцям роздадуть субсидії на комуналку грошима: хто їх отримаєТакож не потрібно шкодувати грошей на утеплення фасаду квартири або будинку. Звичайно, це задоволення не з дешевих, але воно окупиться вже через кілька опалювальних сезонів, а ви не будете "гріти" вулицю. У разі гарної термоізоляції, економія на опаленні може досягати 50%.

Заощадити на опаленні до 20% допоможуть програмовані Терморегулятори

Вони включатимуть нагрівання до комфортної температури, а потім самостійно відключати його.

Якщо в будинку нікого немає вдень, то на цей період можна відключити опалення, або звести його до мінімальної комфортної температури, це також допоможе неабияк заощадити гроші.

Індивідуальний лічильник на тепло

У старих багатоквартирних будинках його досить складно встановити. Якщо тепло в будинок подається по стояку і відсутня закільцьована поставка тільки для квартири, то такий варіант неможливий. Втім вирішити цю проблему можна більш глобально - встановити в багатоповерхівці індивідуальний тепловий пункт - це великий лічильник з електронними датчиками. Мешканці будинку самі зможуть запрограмувати температуру, яка буде в їхніх приміщеннях.

Оптимальний котел для опалення

Через тарифи газовий котел вже не вважається економним, як це було раніше. Так що експерти радять замінити його конденсаційними або встановити паралельно з котлом тепловий насос.

читайте такожУ Кабміні розповіли, що буде з тарифами на "комуналку" до закінчення холодівА ось електричний котел буде вигідний тільки якщо використовувати пільгові тарифи і багатофазні лічильники. Власники приватного будинку мають ще на вибір твердопаливний котел, який допоможе заощадити. Але такий прилад вимагає регулярного обслуговування.

Також експерти радять в приміщенні не встановлювати температуру вище 20 градусів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти