Російські війська пробиваються до Південноукраїнської АЕС - представниця США в ООН

5 березня 2022, 09:32оновлено 5 березня 2022, 10:34
За даними української державної корпорації "Енергоатом" Південноукраїнська АЕС - другий за величиною ядерний об'єкт в країні.
Південноукраїнська АЕС
Південноукраїнська АЕС / ua-energy.org

Війська російських загарбників наближаються до другого за величиною ядерного об'єкта України - Південноукраїнської атомної електростанції. Про це повідомляє CNN з посиланням на Постійного представника Сполучених Штатів Америки в ООН Лінду Томас-Грінфілд.

"Російські сили зараз знаходяться в 20 милях і наближаються до другого за величиною ядерного об'єкта України", - сказала вона, тим не менш, не ставши уточнювати, про який саме об'єкт йде мова.

За даними Української Державної корпорації "Енергоатом", другим за величиною ядерним об'єктом України – з точки зору вироблення електроенергії – є Південноукраїнська атомна електростанція в Миколаївській області.читайте такожПід час штурму Запорізької АЕС кадирівці застрелили кілька співробітників

відео дня

Нагадаємо, що вночі 4 березня російські окупанти напали на Запорізьку атомну електростанцію в Енергодарі і здійснили обстріл першого енергоблоку. Загарбники змогли зайти в перший енергоблок АЕС. Через триваючі обстріли пожежники довго не могли потрапити на електростанцію і почати гасити пожежу.

Як писав головред, до ранку 4 березня пожежу на ЗАЕС вдалося загасити. "Запорізька область. О 06:20 пожежу в навчально-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар ліквідовано. Жертв і постраждалих немає", - повідомляли в ДСНС України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти