Росіяни вдарили по центру Харкова: багато руйнувань, постраждали діти

20 вересня 2024, 23:30оновлено 21 вересня, 00:16
303
Російські окупанти тричі атакували місто - двічі били по Шевченківському району, один по Київському.
Росіяни вдарили по центру Харкова: багато руйнувань, постраждали діти
Росіяни вдарили по Харкову КАБами / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, Міноборони РФ

Ввечері 20 вересня, росіяни атакували Харків керованими авіабомбами. У місті зафіксували три удари. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов та очільник Хакрівської ОВА Олег Синєгубов.

"Маємо інформацію про удар по Харкову двома КАБами. Будьте обережні - можливі повторні пуски", - написав Терехов.

За його словами, "приліт" стався у центральному районі Харкова, біля медичного закладу. Синєгубов зазначив, що окупанти вдарили КАБом у проїжджу частину в самому центрі Харкова.

відео дня

"Горить автомобіль. Пошкоджено кіоски, скління будівель лікарні, готель, біля якого вже було раніше вороже влучання", - розповів Синєгубов.

За уточненою інформацією по Харкову було три удари - два по Шевченківському району, один по Київському. Внаслідок удару постраждали чотири людини, серед яких дитина 10-ти років з гострою реакцією на стрес.

Оновлено о 23:26: Синєгубов повідомив, що медичний заклад у Харкові, поблизу якого був "приліт", функціонує. Постраждалих серед пацієнтів немає. Значних пошкоджень приміщень також не зафіксовано, в одному з корпусів пошкоджене скління вікон.

Оновлено о 23:43: Очільник ОВА зауважив, що четверо пацієнтів лікарні, біля якої відбулося вороже влучання, також звернулися за допомогою. Вони отримали легкі осколкові поранення.

Оновлено о 23:45: Мер Харкова Ігор Терехов уточнив, що кількість постраждалих зросла до семи осіб.

"На цю хвилину відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10-ти та 12-ти років, та підліток 17 років. Одна людина шпиталізована", - проінформував він.

Росіяни вдарили по центру Харкова: багато руйнувань, постраждали діти
Що відомо про КАБи / Інфографіка: Главред

Що таке КАБ?

КАБ-500 - сімейство радянських і російських коригованих авіаційних бомб калібром 500 кілограмів, пише Вікіпедія.

Першу з сімейства - КАБ-500Л, керовану лазерним променем, було прийнято на озброєння 1975 року. У 1984 році була прийнята на озброєння наступна бомба цього сімейства - КАБ-500Кр, що наводиться на ціль за допомогою телевізійної ГСН. Надалі було розроблено КАБ-500С із наведенням за ГЛОНАСС.

Бойова частина бомби може бути бетонобійною для руйнування бетонних перекриттів, фугасною і об'ємнодетонуючою для ураження піхоти і техніки, зокрема в укриттях, ударною хвилею.

Керована (коригована) авіаційна бомба (КАБ) належить до високоточної зброї. Властивість планування, якою володіють КАБ, дає змогу літакам-носіям застосовувати їх без входу в зону об'єктової ППО противника.

Удари Росії по Україні 20 вересня - що відомо

Нагадаємо, у п'ятницю, 20 вересня, росіяни завдали ракетного удару по Одесі. В місті пролунула серія вибухів, у небі над містом з'явився дим.

Згодом стало відомо, що внаслідок ворожої атаки пошкоджень зазнала припортова та цивільна інфраструктура, а також цивільне судно під прапором Антігуа. Крім цього, чтверо цивільних осіб отримали поранення.

Як повідомляв Главред, увечері 20 вересня російські війська атакували Дніпро, внаслідок чого постраждав 19-річний хлопець. Він отримав множинні садна та перелом. Удар також частково зруйнував будівлю освітнього центру і потрощив 11 автомобілів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти