Росіяни стягнули понад 400 літаків і сотні вертольотів до кордонів України

25 серпня 2022, 15:24
У небі постійно знаходяться літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і літаки-ретранслятори Іл-22.
Російський дальній бомбардувальник Ту-22М3, російський літак
Російський дальній бомбардувальник / armyinform.com.ua, УНІАН

На сьогодні навколо кордонів України знаходиться понад 400 літаків і близько 360 бойових вертольотів Росії.

"Навколо наших кордонів знаходиться група літаків Росії - понад 400 бойових літаків. Також є 360 вертольотів, з них понад 150 - ударні, такі як Ка 52", - заявив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Гнат на брифінгу 25 серпня.

За його словами, противник активно та постійно застосовує тактично авіацію.

"Винищувачі постійно патрулюють повітряний простір Білорусі, Росії, тимчасово окупованих територій, а також акваторію Чорного і Азовського морів", - говорить спікер.

Гнат додає, що в небі постійно знаходяться літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і літаки-ретранслятори Іл-22.

Війна Росії проти України

Секретар РНБО Олексій Данілов раніше заявив, що Україна не буде йти на поступки Росії з питань територій. За словами чиновника, Київ прагне до того, щоб війна не була перенесена на майбутнє. При цьому українська держава має намір відновити свою територіальну цілісність у кордонах 1991 року.

У Головному управлінні розвідки Міноборони попередили, що незабаром на фронті можуть статися "дуже гострі події". Окупанти поки не готові вивести свої війська з території України, однак ЗСУ налаштовані на звільнення всіх своїх земель. Загострення може статися і до Дня Незалежності.

Президент Володимир Зеленський допустив проведення переговорів між Україною і Росією. Але для реалізації такого сценарію Москва повинна виконати умову Києва у вигляді виведення своїх військ з української території.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти