Росіяни потрапили в повне оточення на Харківщині: стала відома доля окупантів

16 червня 2024, 08:42
1163
У російських військових, які потрапили в оточення на агрегатному заводі у Вовчанську є лише 2 варіанти подальших дій, вважає військовий експерт.
Росіяни потрапили в повне оточення на Харківщині: стала відома доля окупантів
У військових РФ, які потрапили в оточення є лише 2 варіанти розвитку подій / Колаж Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, deepststaemap

Російські окупаційні війська потрапили в оточення на Харківщині. Сили ворога заблоковані на території агрегатного заводу у Вовчанську, постачання провізії та БК ускладнене. Про це в ефірі "Еспресо" повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, наступ російських військ на цьому напрямку фронту перебуває у стадії стагнації, адже після просування в напрямку населеного пункту Тихе, вони були змушені повертатись на початкові позиції.

"У самому Вовчанську дуже цікава ситуація виникла нещодавно, коли їхній штурмовий підрозділ був оточений на заводі. З одного боку нібито, якщо дивитися на мапи, то там є контроль, а з іншого боку - це підрозділ, який знаходиться повністю в оточенні", - наголосив Коваленко.

відео дня

Експерт вказує на те, що постачання оточених військових РФ здійснюється за допомогою дронів. Коваленко додає, що з даної ситуації у ворожого підрозділу буде лише 2 варіанти виходу: здатись в полон або стати 200-ми.

"Це ненадійний логістичний елемент, який може їм допомогти утримати цю позицію, тому найближчим часом, я думаю, вони або здадуться полон, або будуть двохсотими", - підсумував військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив".

Він зазначив, що загалом найбільш небезпечні зони, де російські війська все ще можуть просуватись, - це Покровський, Краматорський напрямок, а також місто Часів Яр. У цілому, ситуація у Харківській області є більш стабільною та під контролем Збройних сил України.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Наступ РФ на Харківщині - що відомо про бої у Вовчанську

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, боєць із 24-ї окремої штурмової бригади "Айдар" Станіслав Бунятов, відомий під позивним "Осман", розповів про бої за Вовчанськ у Харківській області, де російські окупанти вже 5 днів заблоковані на агрегатному заводі.

Російська окупаційна армія має перевагу у живій силі та артилерії на Харківському напрямку, але не може продовжувати наступ. Натомість українські військові поступово відвойовують втрачені території, повідомив командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко.

Посадовець НАТО на правах анонімності розкрив втрати російських окупаційних військ у ході наступу на Харківщині в травні 2024 року.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти