Росіяни обстріляли дитяче кафе на Запоріжжі: поранені діти

20 серпня 2024, 19:02оновлено 20 серпня, 22:18
315
Внаслідок ворожого удару по Малокатеринівці Запорізької області кілька дітей отримали поранення, розповів Іван Федоров.
Росіяни обстріляли дитяче кафе на Запоріжжі: поранені діти
Російські окупанти атакували дитяче кафе / Колаж: Главред, фото: Національна поліція

У вівторок, 20 серпня, російські окупанти обстріляли Малокатеринівку Запорізької області. Ворог поцілив по дитячому кафе. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Ворог влучив прямо у дитяче кафе. Терорист калічить цивільних людей і не зупиниться навіть перед дітьми. Маємо зупинити", - наголосив Федоров.

За його словами, внаслідок російського удару троє дітей отримали поранення. Одна дитина перебуває в тяжкому стані.

відео дня

За даними Національної поліції, росіяни вдарили по селу о 17:45. Боєприпас влучив поруч з торговельним кіоском.

"Унаслідок влучання поранення отримали четверо дітей: 11, 14, 15 та 17 років, та дівчина, 18-ти років. Допомогу постраждалим на місці події надавали парамедики поліції. 15-річного хлопця доставлено до обласної клінічної лікарні у непритомному стані, медики проводять реанімаційні заходи, стан інших постраждалих стабільний", - йдеться у повідомленні.

Згодом очільник ОВА повідомив, що 14-річний хлопець, який отримав поранення, помер. Також зросла кількість поранених дітей. Їм надають медичну допомогу.

"14-річний хлопчик, який отримав поранення під час сьогоднішньої ворожої атаки, помер у лікарні. До медзакладів доставлені ще двоє дітей, постраждалих внаслідок обстрілу дитячого кафе "Левада". Таким чином загальна кількість травмованих зросла до п'яти осіб", - розповів Федоров.

Хто такий Іван Федоров

З 2020 - Мелітопольський міський голова. У 2022 році, під час повномасштабного вторгнення військ Росії місто Мелітополь було окуповано. Після захоплення Мелітополя російськими військами відмовився співпрацювати з окупантами, після чого був викрадений російськими військовими. Наступного дня дві тисячі жителів міста вийшли на протест із вимогою його звільнення. Після шести днів полону Федоров був обміняний на полонених солдатів РФ. У лютому 2024 р. указом президента України призначений головою Запорізької ОВА.

Удар РФ по Україні в ніч на 20 серпня – подробиці

Нагадаємо, окупанти у ніч на вівторок, 20 серпня, масовано атакували Україну. Дрони і ракети збивали у 9 областях. Росіяни атакували Україну 26 ударними дронами і кількома ракетами різного типу.

Згодом стало відомо, що у Тернополі горить промисловий об’єкт після ворожо удару. Начальник Головного управління ДСНС України в Тернопільській області Віктор Маслей розповів, що близько 3 години ночі рятувальники отримали повідомлення про пожежу.

Як повідомляв Гларед, під час нічної атаки російські окупанти влучили в промисловий об'єкт у Тернопільській області, там виникла пожежа. Внаслідок удару загорілася ємність з пально-мастильними матеріалами, тому в повітрі кількість хлору перевищила норми від 4 до 10 разів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти