Росія не готова наступати з Білорусі і зміцнює позиції в Брянській і Курській областях - Генштаб

12 березня 2023, 09:21оновлено 12 березня 2023, 10:25
Агресор Росія, як і раніше, зберігає свою значну присутність на території підконтрольній Москві республіки Білорусь, сказали в Генштабі ЗСУ.
Опорний пункт РФ Брянська область
Кадр одного з "опорних пунктів" в Брянській області / Bragazeta

Країна-окупант Росія зберігає значну кількість військ на території Білорусі, однак, судячи з усього, наразі не готова наступати з республіки. Водночас ворог зміцнює свої позиції у прикордонних з Україною Брянській та Курській областях. Про це розповіли в Генеральному штабі ЗСУ.

Згідно з даними Генштабу, російські окупанти концентрують свої значні сили в Білорусі. Однак наразі немає ознак формування там угруповань для наступальних операцій.

"Росія продовжує зберігати значну військову присутність на території республіки Білорусь, проте без явного формування наступальних угруповань", - зазначено в повідомленні.

Крім того, агресор робить дії, спрямовані на зміцнення своїх позицій в прикордонних з Україною регіонах.

"Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості в прикордонних районах Брянської та Курської областей", - підкреслили в Генеральному штабі ЗСУ.

Війна Росії проти України

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що обстановка всередині країни-окупанта загострюється. Конфлікт Міноборони і ватажка ПВК Вагнера Пригожина стає все більш публічним.

Згідно з прогнозом Подоляка, на агресора Росію найближчими місяцями очікує серйозне внутрішнє протистояння.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов закликав Захід готуватися до розпаду Російської Федерації. На його думку, процес вже запущено. Данілов вважає, що у Росії є особистості, які готові до повалення Путіна.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав, що держава-окупант Росія зазнала величезних втрат на війні. За 3 місяці економіка країни не дозволить вести бойові дії проти України.

Дивіться відео Главред - генерал СБУ зробив прогноз про терміни війни в Україні

Наступ Росії з Білорусі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти