Росія частково вивела війська з Токмака: мер Мелітополя розповів подробиці

12 жовтня 2023, 16:23
1416
На тлі наступу Сил оборони України у Запорізькій області російським окупантам доводиться проводити часткову евакуацію, сказав мер Мелітополя Іван Федоров.
Токмак, війська РФ
Ворог вивіз деякі свої підрозділи з Токмака і Молочанська - Федоров / Колаж: Главред, фото: Запорізька ОВА, Генштаб ЗСУ

Окупаційні війська агресора Росії в умовах контрнаступу ЗСУ в Запорізькій області вивели частину своїх підрозділів із захопленого Токмака і перемістили їх до інших міст регіону. Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

Як повідомляє Радіо Свобода, він розповів про те, що росіяни вивели частину своїх підрозділи із Токмака і Молочанська.

"Щодня наші військові просуваються крок за кроком на запорізькому напрямку в бік Мелітополя. Яку тенденцію ми маємо по ворогах? Перш за все, сьогодні ми вже можемо підтверджувати інформацію, що ворог вивіз деякі свої підрозділи з Токмака, Молочанська. Наприклад, з Токмацького нелегального "виконкому" вивезли майже половину співробітників, може навіть більше", - сказав Федоров.

відео дня

Крім того, він додав, що евакуюють деякі підрозділи ФСБ і вивозять родичів російських військових.

"Також евакуювали деякі освітні заклади, евакуювали деякі підрозділи ФСБ, і своїх родичів всі військові також вивезли. На жаль, поки що вони перевозять їх до тимчасово окупованого Мелітополя. Але я впевнений, що це точно ненадовго", - підкреслив Іван Федоров.

Ситуація навколо Токмака

Звільнення Токмака і Мелітополя - питання часу, вважає колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж. За його словами, для цього ЗСУ потрібно зруйнувати логістику окупантів, яка веде до Токмака і взяти місто в напівоточення.

Війська РФ охопив страх прориву ЗСУ, оскільки окупанти розуміють, що сили оборони України все ближче до Токмака. У розвідці Британії заявили, що на підступах до захопленого міста росіяни будують додаткові укріплення і посилюють їх. Російські військові евакуюють свої сім'ї.

ЗСУ можуть звільнити Токмак і вийти до Азовського моря, вважає колишній командир батальйону Айдар Євген Дикий. На думку експерта, щоб досягти просування, потрібно зруйнувати другу лінію російської "оборони" ворога. Тоді армія України наблизиться до Криму.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти