Окупанти готуються до наступу ЗСУ на Токмак – розвідка Британії

17 вересня 2023, 10:54
Загарбники укріплюють оборону стратегічно важливого окупованого міста. Противник встановлює додаткові блокпости та протитанкові укріплення і риє нові окопи.
Российские военные, украинские военные
Окупанти готуються до наступу ЗСУ на Токмак/ колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу

Російська окупаційна армія укріплює оборону стратегічно важливого міста Токмак Запорізької області.

Окуповане місто розташоване всього за 6 кілометрів від нинішньої лінії фронту. Довкола Токмака загарбники встановлюють додаткові блокпости і протитанкові укріплення. Про це повідомляє розвідка Міноборони Великої Британії у своєму зведенні.

Також зазначається, що окупанти риють окопи у районі, який утримує 58-а загальновійськова армія РФ.

відео дня

"Токмак готуються зробити стрижнем другої головної лінії оборони Росії", – вважає британська розвідка.

У розвідці Великої Британії кажуть, що таке укріплення оборони міста може свідчити, що країна-агресорка Росія усе більш занепокоєна тим, що українські військові здійснили тактичне проникнення через першу лінію оборони загарбників на півночі Запорізької області. Перша лінія оборони окупантів була основною.

Війна в Україні

Раніше аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомляли, що пріоритетом для РФ є Запорізький напрямок, туди перекидають елітні війська. Окупанти передислокували частину елітних формувань з-під Бахмута у Запорізьку область, тому що злякалися просування українських військових на цьому напрямку.

ЗСУ зробили пролом в "обороні" РФ під Роботино, окупантам не вистачає сил. Військам агресора Росії не вистачає сил і засобів для підтримки своєї "оборонної" лінії на півдні, вважають аналітики Інституту вивчення війни.

Нагадаємо, окупанти атакували Харків у ніч на неділю, 17 вересня. 4 ракети С-300 влучили в цивільне підприємство. Після влучання ракет у будівлі підприємства розгорілася пожежа, повідомляє голова ОВА.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти