РФ запустила по Україні шість "Кинджалів": у ЗСУ розповіли, чи вдалося їх збити

13 січня 2024, 12:15
1688
Під час сьогоднішнього ракетного удару РФ понад 20 ворожих повітряних засобів не досягли мети.
Ракета Кинджал, ракетний удар
Сили ППО збили 8 крилатих ракет під час атаки РФ по Україні 13 січня / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, Нацполіція, t.me/pgo_gov_ua

Вранці 13 січня російські окупанти запустили по Україні шість аеробалістичних ракет "Кинджал". Половина з них не досягла цілей. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Сьогодні ми бачили шість "Кинджалів", ми про них повідомляли. І зрештою шість їх було теж, половина точно не досягла цілей - це 100%", - сказав Ігнат.

На запитання про те, чи були під час сьогоднішньої атаки фальш-цілі, спікер Повітряних сил сказав, що не виключає, що було кілька цілей, де був ворожий вплив.

відео дня

Він додав, що понад 20 повітряних засобів не досягли мети. За словами Ігната, вони могли впасти на відкритій місцевості або був підрив в повітрі, або вони не досягли своїх цілей в результаті активної протидії засобами радіоелектронної боротьби.

Ракетний удар по Україні 13 січня 2024

Вранці в суботу, 13 січня, в Україні оголошена масштабна повітряна тривога через ракетний удар країни-агресора РФ. Повітряні сили повідомили про зльоти декількох винищувачів МіГ-31К ПКС РФ - носіїв "Кинджалів". Війська РФ випустили по території країни крилаті ракети з бомбардувальників Ту-95. Пуски проводилися з району Каспійського моря.

Вибухи гриміли у Дніпрі, Кропивницькому, на Полтавщині та Сумщині, у Чернігові впали уламки ракети.

У Повітряних силах повідомили, що окупанти застосували крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА. Всього було зафіксовано 40 засобів повітряного нападу противника. Сили ППО знищили 8 ракет.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти