Поставки ракет з КНДР в РФ: в ГУР зробили заяву, а в США запровадили санкції

12 січня 2024, 12:03
КНДР передала Росії артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню, міни.
Ентоні Блінкен, Кім Чен Ин, Путін
США продовжують стежити за будь-якою підтримкою, що надається Росією КНДР в обмін на цю зброю / Колаж: Главред, фото: УНІАН, сайт Кремля

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що українська розвідка знає про постачання зброї з КНДР до Росії. Інформація про передачу балістичних ракет уточнюється.

За його словами, факт оборонного співробітництва між РФ і Північною Кореєю не носить прихований характер.

За підтвердженими даними, КНДР передала Росії артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню, міни.

відео дня

"Що стосується балістики, так, така інформація відома. Зараз триває збір даних і дорозвідка, щоб надалі можна було більш детально і проаналізувати ситуацію, і прокоментувати", - сказав Юсов в ефірі телемарафону.

США запровадили санкції через постачання Росії балістичних ракет

Тим часом держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Держдеп запровадив санкції проти трьох організацій з РФ і однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробування балістичних ракет Північної Кореї для використання їх Росією проти України.

Блінкен зазначив, що США продовжують уважно стежити за будь-якою підтримкою, що надається Росією КНДР в обмін на цю зброю.

"Ми без коливань будемо вживати подальших заходів. Передача КНДР балістичних ракет РФ підтримує російську загарбницьку війну, збільшує страждання українського народу та підриває глобальний режим нерозповсюдження", – сказав глава Держдепу США.

КНДР продає зброю РФ

Спікер Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що Росія використовувала кілька ракет виробництва Північної Кореї під час ракетного удару по Україні 6 січня. Кірбі також зазначив, що в даний час в США проводяться оцінки наслідків таких ударів по Україні.

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік заявив, що Північна Корея може продати країні-агресору Росії нові типи тактичних керованих ракет на додаток до передбачуваних поставок балістичних ракет малої дальності. Ракети можуть бути використані Москвою у війні з Україною. Йдеться про твердопаливну ракету KN-23, яка за своїми властивостями схожа на ракету "Іскандер".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти