Чим небезпечна ракета Кинджал: головні особливості зброї

3 січня 2024, 14:31
632
Ракета Кинджал - характеристики і загрози. Про все це розповість Главред.
Чим небезпечна ракета кинджал
Чим небезпечна ракета кинджал / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, Picryl

2 січня Російська Федерація вдарила по столиці України рекордною кількістю ракет "Кинджал". Цей вид зброї є справжньою гордістю ворожої армії. Ми розповімо, чим небезпечна ракета "Кинджал" і чому їй приділяється така увага.

Ракета Кинджал - характеристики

Як правило, в Росії "Кинджалом" називають не саму ракету, а комплекс, який її запускає. Найчастіше це авіаційний ракетний комплекс, який дозволяє атакувати цілі з повітря, відповідно саму ракету запускає літак. Даний комплекс здатний вражати не тільки стаціонарні цілі, а й ті, що рухаються.

Головна небезпека ракети полягає в тому, що вона гіперзвукова і має можливість маневрувати, тобто - її важко збити, а також вона може вражати ціль, що знаходиться в русі.

відео дня

Швидкість ракети Кинджал

Як ми вже сказали, авіаційні ракетний комплекс "Кинджал" особливий тим, що він гіперзвуковий. Ракета, яку авіація запускає з висоти, може розганятися в польоті до швидкості, що перевищує швидкість звуку, тобто - до 14 688 км/ч. таку швидкість вона може досягти на висоті 20 км.

Ракета Кинджал - радіус ураження і дальність

Дальність ракети "Кинджал" досягає 2000 км, однак якщо таку ракету запустити з авіації, вона може розігнатися і до 3000 кілометрів. Глибина ураження по бетонних спорудах, згідно з деякими даними, може досягати 1,2 м.

Вартість ракети Кинджал

Дана ракета поєднує в собі якості балістичної і крилатої. Вона є однією з найдорожчих. Вартість одного "кинджала" може досягати 10 млн доларів. Загальний пуск з авіації може обійтися в 60 мільйонів доларів.

Ракета Кинджал - характеристики і загрози
Ракета Кинджал - характеристики і загрози / Главред

Дивіться відео про головні характеристики ракети "Кинджалу":

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти