РФ вибивають з правого берега Дніпра: в ЄС дали прогноз повного звільнення України

5 вересня 2022, 18:57
ЗСУ намагаються використовувати слабкості російської армії - логістику і управління, підкреслив Каупо Росін.
Херсон ВСУ
Каупо Росін оцінив дії ЗСУ на юному напрямку / Колаж Людмила Денісова, УНІАН

Російських окупантів бійці Збройних сил України зможуть відтіснити з правого берега Дніпра за два місяці, заявив глава кіберкомандування Естонії полковник Каупо Росін.

"Зараз можна сказати, що вони досягли тактичних успіхів. При цьому вони самі заявили, що діють повільно і методично, вишукуючи слабкі місця російських окупантів і чинячи тиск в цих слабких місцях", - підкреслив він в ефірі ETV.

Естонський військовий пояснив, що ЗСУ намагаються використовувати слабкості російської армії – логістику і управління.

Він каже, що це розумно, адже для більш широкомасштабних наступів потрібні дуже хороші бронетанкові сили, велика кількість танків, бронетехніки, з хорошим управлінням.

"У такому випадку необхідно знати, де знаходиться противник. Здається, українці обрали найкращу тактику відповідно до своїх можливостей. І зараз здається, що це працює", – вважає Росін.

При цьому він не виключив, що більшими перемогами могли б бути звільнення Херсона і взяття під контроль ЗСУ дамби в Новій Каховці.

"Я оптимістично налаштований щодо того, що українці зможуть відтіснити російських окупантів із західного берега Дніпра, але лінія фронту все ж дуже і дуже протяжна. Гряде погана погода, коли жодна сторона, ймовірно, не зможе особливо просуватися. Для відтиснення російських окупантів з території України потрібні час і допомога Заходу. Це може зайняти місяці і роки", – додав Росін.

Нагадаємо, ввечері напередодні, 3 вересня, повідомлялося про потужному ударі по Антонівському залізничному мосту у захопленій російськими окупантами Херсонській області. З'явилося відео, на якому видно задимленість, ймовірно виникла в результаті удару.

Раніше повідомлялося, що українська авіація в суботу, 3 серпня, завдала 24 точних ударів по російських загарбниках на півдні. Також сильно вдарили по противнику ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ. В результаті російське військо втратило 138 чоловік особового складу, 31 одиницю військової техніки та склад боєприпасів. Крім цього, була вражена поромна переправа поблизу Берислава.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти