РФ вдарила дронами по Кривому Рогу, пошкоджена 5-поверхівка: що відомо

10 жовтня 2024, 09:22оновлено 10 жовтня, 09:53
158
У 5-поверховому будинку понівечений дах, також в одному з під'їздів зруйнована сходова клітина.
Поврежденный дом в Кривом Рогу
РФ вдарила дронами по Кривому Рогу, пошкоджена 5-поверхівка/ колаж: Главред, фото: голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак

Російські окупанти вранці у четвер, 10 жовтня, вдарили дронами по Кривому Рогу Дніпропетровської області.

Внаслідок удару була пошкоджена п’ятиповерхівка. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Вранці російська армія атакувала Кривий Ріг БпЛА. Пошкоджена п'ятиповерхівка. Інформацію уточнюємо", – зазначив голова ОВА.

відео дня

Пізніше він уточнив, що у 5-поверховому будинку понівечений дах. В одному з під'їздів зруйнована сходова клітина. З пошкодженої частини дому врятували шестеро людей.

Також у місті побита газова труба і виникла пожежа, додав Лисак.

"Через російську атаку на Кривий Ріг постраждала 82-річна жінка. Її госпіталізували. На щастя, стан лікарі оцінюють, як задовільний. Пожежу, яка виникла через пошкодження газопроводу, вгамували. Аварійна бригада ліквідувала виток газу", – пізніше повідомив очільник ОВА.

У Кривому Розі було три влучання у різних місцях

Мер Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що внаслідок атаки "Шахедами" є влучання у дах п'ятиповерхiвки, відбулося руйнування сходів.

"Триває рятувальна операція, рятувальники проводять поквартирний обхід. Наразі втрат немає, але рятувальна операція не закінчена. Вибито вікна як мінімум у 10 багатоквартирних будинках", – зазначив міський голова.

Також він розповів, що в іншому місці внаслідок влучання зруйновано об'єкт комунальної інфраструктури та будинок приватного сектору. У третьому місці влучання перебито газопровід.

Що таке дрон Shahed

Літак-снаряд іранського виробництва із заявленою дальністю польоту до 2000 км (за іншими даними 1000 км). Іранські дрони, під назвою "Герань-2", широко використовуються під час ударів російських окупантів по мирних містах України. За деякими даними у 2023 році РФ почала застосовувати версію дрона власного виробництва, пише Вікіпедія.

РФ вдарила дронами по Кривому Рогу, пошкоджена 5-поверхівка: що відомо
Що відомо про дрони "Шахед"/ Інфографіка: Главред

Удари РФ по Україні ракетами і дронами – останні новини

Нагадаємо, 8 жовтня РФ атакувала Полтаву і Кременчук балістичними ракетами. РФ випустила щонайменше 6 балістичних ракет для удару по Полтаві та Кременчуку.

Ввечері 9 жовтня Росія випустила балістику по порту в Одеській області, було влучання в іноземне судно і загиблі. Внаслідок атаки шестеро людей загинуло та 8 отримали множинні поранення, їх госпіталізовано до лікарні.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов попередив українців про небезпеку. Він зазначив, що можливо в РФ планують почати масовані ракетні удари по об’єктах енергетичної інфраструктури після зниження температури до нуля чи близько до нуля.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти