РФ вдарила дронами по автобусу з пасажирами та об'єкту інфраструктури: що відомо

6 червня 2024, 09:40
151
Ворожий БпЛА влучив у рейсовий автобус на Нікопольщині. У Хмельницькій області спалахнула пожежа на одному з інфраструктурних об'єктів.
Наслідки атаки дронів на Дніпропетровщину
У Нікополі російський дрон влучив у автобус, спалахнула пожежа / Колаж: Главред, фото: t.me/dnipropetrovskaODA

У ніч на 6 червня російські окупанти атакували Україну за допомогою 18 ударних дронів "Shahed-131/136", а також завдали удару по Дніпропетровщині двома балістичними ракетами "Іскандер-М". Силам оборони вдалося знищити 17 дронів.

Як повідомили Повітряні сили ЗСУ в Telegram, ракети загарбники запускали з району російського міста Таганрога, а "Шахеди" - районів міста Приморсько-Ахтарськ (РФ) і мису Чауда в тимчасово окупованому Криму.

Відбивали повітряний напад росіян мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська, винищувальна авіація та підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних Сил.

відео дня

"У результаті протиповітряного бою збито 17 ударних БпЛА в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Хмельницькій областях", - йдеться в повідомленні.

ЗСУ збили 17 ворожих дронів
ЗСУ збили 17 ворожих дронів / t.me/ComAFUA

Атака дронів на Хмельницьку область

Унаслідок атаки російських "Шахедів" спалахнула пожежа на одному з інфраструктурних об'єктів у Хмельницькій області. Триває гасіння пожежі.

"Сьогодні вночі наші сили ППО збили 1 ворожий "Шахед". Крім того, внаслідок атаки в одному з населених пунктів області виникла пожежа на інфраструктурному об'єкті", - повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Тюрін у Telegram.

За словами голови ОВА, на місці працюють відповідні служби, травмованих або загиблих немає.

Атака на Дніпропетровщину

Російські окупанти пошкодили інфраструктурний об'єкт, дев'ятиповерхівку і три приватні будинки в Нікополі Дніпропетровської області, а також влучили дроном у рейсовий автобус, унаслідок чого постраждали 4 людини.

"На Нікопольщині було гучно через удари російської артилерії та дронів-камікадзе. Зранку - знову прилітало по райцентру. Ворожий БпЛА влучив у рейсовий автобус. Він загорівся, рятувальники пожежу оперативно загасили. Постраждали люди, які перебували всередині", - написав у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Що таке дрон Shahed

Літак-снаряд іранського виробництва із заявленою дальністю польоту до 2000 км (за іншими даними 1000 км). Іранські дрони, під назвою "Герань-2", широко використовуються під час ударів російських окупантів по мирних містах України. За деякими даними у 2023 році РФ почала застосовувати версію дрона власного виробництва, пише Вікіпедія.

Серед постраждалих чоловіки 52, 65, 73 років і 38-річна жінка.

"Також через атаку окупантів у місті пошкоджено інфраструктурний об'єкт, дев'ятиповерхівку, 3 приватні будинки, господарську споруду. Пошкоджено автобус. Знищено гараж, ще один - пошкоджено. Зачепило газопроводи та лінії електропередач", - додав Лисак.

Повітряні атаки РФ на Україну

У ніч на 5 червня російські окупанти атакували Україну 27 ударними безпілотниками типу "Шахед". Силам оборони України вдалося знищити 22 ворожі дрони.

У ніч на 1 червня країна-агресор Росія також масштабно вдарила ракетами та "Шахедами" по Україні. Працювала протиповітряна оборона.

Після цього стало відомо, що країна-агресор РФ вночі вдарила ракетами та дронами по енергооб'єктах у 5 областях. Є руйнування та постраждалі. Російські ракети цієї ночі долітали навіть на Закарпаття.

Під час масованої атаки російських окупантів ракетами та дронами по Україні в ніч на 1 червня було серйозно пошкоджено дві теплоелектростанції групи ДТЕК.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти