РФ вдарила по Україні десятками дронів: є "приліт" у промисловий об'єкт

5 червня 2024, 08:49
327
Російські загарбники запускали дрони з районів міста Курськ у РФ і з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму.
Атака дронов
Атака дронів вночі 5 червня була відбита ЗСУ / Колаж: Главред, фото: 125 окрема бригада ТРО, t.me/SJTF_Odes

У ніч на 5 червня російські окупанти атакували Україну 27 ударними безпілотниками типу "Шахед". Силам оборони України вдалося знищити 22 ворожі дрони.

Як повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram, російські загарбники запускали дрони з районів міста Курськ у РФ і з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму.

"У результаті протиповітряного бою збито 22 "Шахеди" в Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Сумській та Полтавській областях", - йдеться у повідомленні.

відео дня

До відбиття повітряного нападу окупантів залучали зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Вночі було знищено 22 дрони
Вночі було знищено 22 дрони / Фото: t.me/ComAFUA

Тим часом голова Полтавської ОВА Пилип Пронін повідомив, що на території області є влучання в промисловий об'єкт. Постраждав один чоловік - він відмовився від госпіталізації.

Що таке дрон Shahed

Літак-снаряд іранського виробництва із заявленою дальністю польоту до 2000 км (за іншими даними 1000 км). Іранські дрони, під назвою "Герань-2", широко використовуються під час ударів російських окупантів по мирних містах України. За деякими даними у 2023 році РФ почала застосовувати версію дрона власного виробництва, пише Вікіпедія.

Повітряні атаки РФ на Україну

Нагадаємо, Росія масштабно вдарила ракетами і "Шахедами" по Україні в ніч на 1 червня. Працювала протиповітряна оборона.

Після цього стало відомо, що країна-агресор РФ вночі вдарила ракетами і дронами по енергооб'єктах у 5 областях. Є руйнування та постраждалі. Російські ракети тієї ночі долітали навіть на Закарпаття.

Під час масованої атаки російських окупантів ракетами та дронами по Україні в ніч на 1 червня було серйозно пошкоджено дві теплоелектростанції групи ДТЕК.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти