РФ готує Калібри для масованого удару: українцям загрожує атака на 9 травня

8 травня 2023, 11:57
Високоточна зброя РФ напоготові, українцям рано розслаблятися, підкреслила Наталія Гуменюк.
Гуменюк, ракетний удар
Наталія Гуменюк попередила про загрозу нового ракетного удару РФ / Міноборони РФ, Скріншот

Новий удар по Україні російських окупантів з використанням крилатих ракет та іранських дронів-камікадзе прокоментувала речник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

РФ використовує для ударів по південній Україні менш точні ракети Х-22, тому що береже високоточні Калібри саме для атаки 9 травня, підкреслила вона в ефірі інформаційного марафону.

Представник Сил оборони півдня нагадала про те, що нещодавно окупанти використовували для удару по Одесі ракети Х-22, хоча на той момент в морі знаходилися чотири ракетоносії, споряджені 32 Калібрами.

відео дня

При цьому вона не виключає того, що така ситуація викликана бажанням РФ промацувати українську систему ППО.

"Цілком ймовірно, що під час використання Х-22 вони могли пристосуватися до того, де і як спрацює протиповітряна оборона, щоб вже висоскоточною зброєю обійти ці напрямки і зробити свою чорну справу. Тому розслаблятися рано, треба усвідомлювати, що ракетоносії продовжують чергування, вони ще в морі. Високоточна зброя напоготові, а Х-22 у них ще є", - додала Гуменюк.

Удари окупантів РФ по Україні

Нагадаємо, вночі, 8 травня, в Києві гриміли потужні вибухи. Російські окупанти атакували столицю України дронами. Сили ППО знищили 35 з 35 іранських "шахедів". Водночас ворог завдав ракетного удару по південному регіону України.

Раніше, вночі 1 травня по всій Україні була оголошена повітряна тривога через ракетного удару російських окупантів. Глава офісу президента Андрій Єрмак заявив, що працювали сили української ППО.

У Київській ГВА також підтвердили роботу сил ППО. В цілому було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555.

Силами та засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 15.

Раніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив про загиблих і поранених в Дніпрі, Умані та українці в результаті ворожого обстрілу у ніч на п'ятницю.

"Дніпро, Умань і Українка (Київська область). Житлові будинки знову вражені російськими ракетами", - написав він. За його словами, в Умані дві ракети пошкодили три багатоповерхівки.

Вранці в п'ятницю, 28 квітня, Збройні Сили України збили 21 з 23 ворожих крилатих ракет, а також 2 БПЛА, повідомив головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти