РФ повинна гарантувати мир на Донбасі: Зеленський висунув умову Москві

20 січня 2022, 15:30оновлено 20 січня 2022, 16:00
Президент очікує переговорів з РФ для деескалації на державному кордоні.
Зеленський
Володимир Зеленський / Reuters

Президент України Володимир Зеленський розповів про те, що очікує переговорів з РФ для деескалації на державному кордоні.

Як підкреслив він під час онлайн звернення в рамках підготовки п'ятої конференції з питань реформ в Україні, керівництво Росії має гарантувати досягнення миру на Донбасі.

"Події, які в останні тижні розгортаються навколо України, в черговий раз засвідчили унікальну роль України для Європи та її майбутнього", - підкреслив президент.

Глава держави зазначив, що ці події підтверджують, що всеосяжна безпека в Європі неможлива без відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

"Я очікую, що результатом наших спільних зусиль, наших переговорів з Російською Федерацією стане деескалація ситуації на кордоні з Україною і гарантування керівництвом Росії досягнення миру на Донбасі", - додав Зеленський.

читайте також"Урагани", "Гради" і броньовики: РФ перекидає нові сили на кордон України

Раніше президент Володимир Зеленський заявив про те, що країна готова до військового вторгнення з боку Росії. Ризик посилення воєнних дій не зріс, але посилився ажіотаж навколо ситуації. Українцям не слід піддаватися паніці і потрібно вірити в світ. Захід повинен демонструвати реальну підтримку Києва.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти