РЕБ тут ні при чому: військовий сказав, чому українські дрони не долітають вглиб РФ

16 лютого 2024, 03:45
Системи РЕБ можуть знизити точність прильоту, але вони не вплинуть на те, чи долетять дрони і в яких кількостях.
Российские военные, Юрий Касьянов
Військовий сказав, чому українські дрони не долітають вглиб РФ/ колаж: Главред, фото: 43 окрема механізована бригада, Главред

Причиною того, що українські дрони досить рідко долітають вглиб країни-агресорки Росії, є не системи радіоелектронної боротьби (РЕБ), а кількість дронів, які для цього використовуються.

Засоби РЕБ можуть знизити точність прильоту, але вони не вплинуть на те, чи долетять дрони і в яких кількостях. Таку думку висловив військовослужбовець ЗСУ, блогер Юрій Касьянов в інтерв'ю Главреду.

"Звичайно, ні. Постійно повторюю, що могутність РЕБ, чи то російського, чи то українського, сильно перебільшена. Тому що дрони, які літають на великій дальності, насамперед мають хорошу автономну інерціальну систему навігації, яка не залежить від супутникових координат. Засоби РЕБ можуть знизити точність прильоту, але не впливають на те, чи летять вони і в яких кількостях", – зазначив Касьянов.

відео дня

За його словами, на кількість дронів, що долітають до цілі, впливає насамперед те, скільки їх замовляють і виробляють.

"На жаль, у нас повелося так, що на цій темі заробляють великі гроші жирні політичні тузи, які пов'язані з бізнесом дронів. І вони поставили божевільні ціни на дрони великої дальності в 100-150 тисяч доларів за штуку, червона ціна якого – 30-40 тисяч. Зрозуміло, що в держави немає можливості купити багато таких дронів – цьому насамперед заважають корупція, людська дурість і жадібність", – сказав військовослужбовець ЗСУ.

Хто такий Юрій Касьянов

Військовослужбовець ЗСУ, волонтер, активіст ініціативи "Армія SOS", очільний ініціативи "A. Drones". Радіоінженер, спеціаліст з аеророзвідки. Займається виробництвом дронів і БПЛА для української армії і безпосередньо аеророзвідкою, заснував громадське дослідно-конструкторське бюро безпілотної авіації "Matrix-UAV".

Закінчив Київське вище військово-авіаційне інженерне училище в 1991-му, потрапив за розподілом служити в Білорусь. Повернувся до України в 2001 році.

На своїх сторінках у соцмережах активно аналізує ситуацію на фронті.

Війна в Україні

Раніше повідомлялося, що Захід заговорив про передачу ЗСУ зброї для "глибинних" ударів. З-поміж розглянутих питань на 19-му засіданні "Рамштайну" – поставки літаків, ППО, ракет й артилерії.

Також раніше розвідка Британії назвала наслідки ліквідації "Цезаря Кунікова". Винахідливість України завадила Росії вільно діяти в західній частині Чорного моря і дозволила Україні перехопити морську ініціативу в РФ.

Нагадаємо, Росія стягнула на Оріхівський напрямок ще більше військо, ніж під Авдіївку. Окупанти готуються до повторення "Авдіївської" операції на вже деокупованих Україною територіях.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти