РФ втратила морську ініціативу: розвідка Британії – про наслідки ліквідації "Цезаря Кунікова"

15 лютого 2024, 15:22
Винахідливість України завадила Росії вільно діяти в західній частині Чорного моря і дозволила Україні перехопити морську ініціативу в РФ.
РФ втратила морську ініціативу: розвідка Британії – про наслідки ліквідації 'Цезаря Кунікова'
Розвідка Британії назвала наслідки ліквідації "Цезаря Кунікова"/ колаж: Главред, фото: скрін ГУР, Кримський вітер

Знищення українськими силами великого російського десантного корабля "Цезар Куніков" ще більше обмежить можливості країни-агресорки Росії у Чорному морі. Про це зазначили у Міністерстві оборони Великої Британії у Twitter.

Українські сили успішно атакували російський десантний корабель класу Ropucha "Цезар Куніков" 14 лютого. Вдалий удар майже напевно призвів до того, що корабель окупантів затонув, зазначає британська розвідка. Загалом внаслідок українських ударів було знищено три кораблі класу Ropucha.

У британській розвідці зазначають, що затоплене російське судно "Цезар Куніков" активно використовувалося окупантами для матеріально-технічного забезпечення Чорноморського флоту (ЧФ) і для війни країни-агресорки Росії проти України.

відео дня

Також зазначається, що ліквідація цього судна цілком ймовірно ще більше обмежить ресурси російських загарбників, які є у Чорному морі. Також у зв’язку з останніми подіями логістичний ланцюжок Чорноморського флоту став ще більше вразливим для додаткових атак.

Крім цього, втрата Росією цього судна ще більше ускладнить перевезення між Росією та Кримом, коли Керченський міст буде закрито, зазначає британська розвідка.

"Винахідливість України, швидше за все, завадила Росії вільно діяти в західній частині Чорного моря і дозволила Україні перехопити морську ініціативу у Росії", – наголосили у Міноборони Великої Британії.

Знищення російського судна "Цезар Куніков"

Раніше повідомлялося, що 14 лютого бійці ГУР розтрощили БДК РФ Цезар Куніков у Криму, корабель затонув. Удар був нанесений морськими дронами рано вранці.

Після цього у ЗСУ розкрили деталі операції. Великий десантний корабель окупантів Росії Цезар Куніков у момент удару перебував у територіальних водах поблизу Алупки, розповіли в Генштабі ЗСУ Також у ЗСУ розповіли, що РФ під час удару по "Кунікову" втратила не тільки ВДК, а й танки.

Також очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов розкрив деталі знищення "Цезаря Кунікова". Цезар Куніков перевозив вантаж із Новоросійська до Севастополя і був знищений під час переходу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти