"Реальна статистика страшніша": Голубовська розповіла про "кошмар" з COVID-19

17 листопада 2021, 01:44
У статистці захворюваності не враховується кількість людей з легкими і середньо-важкими симптомами.
коронавірус
/ Фото Reuters

Локдаун зіграв дуже велику роль в ході боротьби з епідемією коронавірусу, заявила заслужений лікар України, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця професор Ольга Голубовська.

"Я розумію, що людям і бізнесу було важко, але ви просто не можете уявити того кошмару, який обвалився на наші клініки за відсутності нормативних документів. У нашій країні, де не сильно прихильні, м'яко кажучи, слухати фахівців, підготувати нормативні документи теж непросто. Доводилося все долати значними зусиллями", - розповіла вона в інтерв'ю Фактам.

Разом з тим медик каже, що в статистці захворюваності коронавірусом не враховується величезна кількість людей, особливо з легкими і середньо-важкими симптомами, які зараз лікуються вдома, їх навіть не фіксують.

Насправді реальна статистика страшніше тієї, яку ви читаєте, стверджує лікар.

"І ще. Сумніваюся, що в статистику потрапляють, наприклад, дані приватних клінік. Беруть їх ті, хто цим займаються, або не беруть?", - додала Голубовська.

Коронавірус в Україні

Станом на ранок вівторка, 16 листопада 2021 року, коронавірус в Україні за добу виявили у 16 308 жителів країни. У тому числі захворіли 1168 дітей і 327 медпрацівників. Крім того, зафіксовано новий антирекорд смертності за весь час пандемії.

За минулі 24 години були госпіталізовані 2 264 людини; летальних випадків - 838 (такого числа жертв хвороби за добу ще не було); одужали 21 914 чоловік.

За останню добу найбільше підтверджених випадків коронавірусу зареєстрували у Дніпропетровській (1635), Одеській (1549), Запорізькій (1084), Полтавській (1000) областях та м.Київ (1481).

Ольга Голубовська

Український інфекціоніст, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України зі спеціальності "інфекційні хвороби". Є членом робочої групи з розробки протоколів надання медичної допомоги хворим на коронавірус. Автор більше 200 наукових робіт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти