Рамштайн-23: США залишили Україну "без новин" про нові Patriot

13 червня 2024, 17:53
301
Напередодні ЗМІ писали, що США хочуть передати Україні "польську" батарею Patriot. Але у Варшаві дали категоричну відповідь.
Рамштайн-23: США залишили Україну 'без новин' про нові Patriot
США працюють над забезпеченням ЗСУ можливостей щодо ППО / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео, АрміяІнформ

Очільник Пентагону Ллойд Остін кілька разів наголосив, що країни-члени засідання "Рамштайн" зосереджені на забезпеченні України новими системами ППО, однак потім додав, що наразі йому нема що сказати з приводу передачі додаткових установок Patriot.

Напередодні The New York Times писала, що американський президент Джо Байден схвалив розміщення в Україні ще однієї ракетної установки Patriot. Цю систему мають нібито передати Києву з Польщі, де вона захищала ротаційні сили ЗС США, які повертаються на Батьківщину.

У Польщі вже відповіли категоричною відмовою. Глава президентського Бюро національної безпеки Польщі Яцек Сєвєра назвав таке рішення "небезпечним".

відео дня

Варшава послалася на інциденти, коли російські ракети, уражаючи потім українську територію під час масованих ударів, залітали в повітряний простір Польщі. До слова, в жодному випадку ППО Польщі ці ракети не збивала, а лише спостерігала їхній проліт і повернення в Україну.

Поки що без нового дивізіону Patriot від США

Глава Пентагону Ллойд Остін зазначив, що Вашингтон не збирається передавати ЗРК Patriot з рук Польщі Україні

"Немає змін у нашому покритті Patriot у Польщі. Щоб дати Україні те, що потрібно, ми працюємо з іншими країнами", - сказав він.

Хто такий Ллойд Остін?

Ллойд Остін - американський воєначальник, генерал армії США, міністр оборони США з 21 січня 2021 року. Учасник воєн в Афганістані та Іраку, пише Вікіпедія.

Міністр окремо заявив, що поки новин щодо нових Patriot для України в нього немає. Але всі партнери працюють над забезпеченням ЗСУ необхідних протиповітряних можливостей.

"У мене немає жодних заяв щодо батарей Patriot сьогодні. Але що можу вам сказати: я продовжую працювати над цим, і я перебуваю в постійному контакті з моїм українським колегою. І ми зробимо все можливе, щоб переконатися, що в українців є необхідні можливості, і що ми доставимо їх якомога швидше", - висловився Остін.

Глава Пентагону нагадав, що США вже надали Україні одну батарею Patriot і адміністрація Байдена "провела багато часу, закликаючи інших надати додаткові можливості" Україні.

Рамштайн-23: США залишили Україну 'без новин' про нові Patriot
Patriot - основні характеристики / Інфографіка Главреда

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти