"Путін - боягуз, не полководець": експерт пояснив втечу глави РФ в бунт Пригожина

31 липня 2023, 03:00оновлено 31 липня 2023, 16:37
Повторення в країні-агресорі Росії бунту за аналогією з заколотом ватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина неминуче, вважає політичний експерт Тарас Загородній.
Загородній, Путін
Росії загрожує новий бунт, Пригожин показав усім приклад - Загородній / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

Глава Кремля Володимир Путін, на відміну від президента України Володимира Зеленського, який не виїхав з Києва під час нападу військ агресора Росії, втік з Москви, тому що він "гебіст" і не міг діяти інакше. У РФ можуть з'явитися генерали, здатні підняти свої армії проти Кремля, і бунт Пригожина рано чи пізно повториться. Про це заявив політичний і економічний експерт Тарас Загородній.

Під час чату на Главреді він розповів про те, що Зеленський у ході повномасштабного військового вторгнення в Україну продемонстрував лідерські якості, і це дозволило утримати управління державою.

"Присутність лідера в критичній ситуації дуже важлива. Зеленський продемонстрував лідерські якості, залишившись після 24 лютого в Києві. І це дозволило зберегти централізованість управління і показало, що лідер на місці, а, відповідно, потрібно боротися далі. Це дуже важливий психологічний фактор. Це дозволило президенту реалізовувати свій авторитет, щоб керувати в тому числі військами.", - зазначив експерт.

За його словами, Путін, на відміну від Зеленського, сміливістю не відрізняється, оскільки є вихідцем зі спецслужб, де своя специфіка.

"А Путін – боягуз, не полководець. Він звичайний "гебіст", якого вчили не вести війська за собою, а діяти нишком, спецопераціями, драпонути, коли потрібно, "розводити" інших. Так він і поводиться", - вважає Загородній.

Також він додав, що ситуація є позитивною для України, особливо в контексті демаршу генерала Попова. У перспективі російський генералітет може піднятися проти Москви.

"Це добре для України. От у Мережі вже виступив проти російського Генштабу і якийсь генерал Попов. А це вже серйозніше. Задумайтесь, що буде, якщо з'являться генерали, налаштовані проти Путіна, які за собою поведуть, наприклад, Кантемирівську дивізію, що знаходиться під Москвою?" - сказав політолог.

Також він додав, що новий бунт у Росії – лише питання часу.

"Рейд Пригожина був цікавий тим, що він показав усім схему: якщо зараз піти на Москву, то точно залишишся у виграші – або від тебе почнуть відкуповуватися, і ти заробиш пару мільярдів доларів, або ти отримаєш всю владу, гроші та вплив. Тому я впевнений, що повторення пригожинського рейду просто неминуче, питання лише в термінах", - підкреслив Тарас Загородній.

Хто такий Тарас Загородній

Тарас Загородній - політтехнолог і експерт. Понад двадцяти років займається політичним консалтингом, брав участь у виборчих кампаніях в якості політтехнолога, веде блоги в українських ЗМІ. Також його запрошують на політичні ток-шоу в якості експерта.

У Кремлі побоюються перевороту в Росії

Росії загрожує військовий переворот, вважає радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. З точки зору чиновника, лідером бунту може стати генерал 58-армії Попов. Раніше він командував окупаційними військами РФ на Запорізькому напрямку. Відсторонений від командування через критику на адресу глави Міноборони окупантів Шойгу і керівника Генштабу Герасимова.

Пригожин заявив про ганьбу окупантів Росії в одній з перших своїх заяв із Білорусі, куди він і частина бойовиків ПВК Вагнер змушені були виїхати після невдалого походу на Москву. За словами Пригожина, він і його бандформування будуть перебувати в Білорусі і почекають,доки з'явиться можливість "проявити себе на повну".

Кремль став ховати Путіна, розповіли журналісти російського опозиційного видання The Moscow Times. З посиланням на свої джерела, вони повідомили, що Москва, побоюючись перевороту, приховує деталі поїздок кремлівського директора територією Росії. Федеральна Служба безпеки взяла під свій контроль всіх, хто міг би організувати новий бунт.

Дивіться відео, в якому Загородній зробив прогноз про новий заколот у Росії:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти