Прорив у боротьбі з COVID-19: інфекціоніст розкрив несподіваний сценарій

11 жовтня 2021, 05:28
Біотехнології можуть бути використані для боротьби з коронавірусом, підкреслив Вадим Арістов.
коронавірус
/ pixabay

У світі йде напрацювання в сфері розвитку сучасних технологій, зокрема – біотехнологій, які можуть бути використані для боротьби з коронавірусом, заявив інфекціоніст Вадим Арістов.

Як підкреслив він в ході чату в Главреді, цілком ймовірно, що такі дослідження в світі будуть поширюватися і це є прикладом напрацювання антигену.

"Давно відомо, що подібні речі досліджуються тютюновими компаніями, і, можливо, з часом ця практика стане поширеною", - пояснив експерт.

Він уточнив, що суть досліджень полягає в тому, що в так званий "верстат" розміщують креслення (ген), а потім просто розмножують рослинну масу: "А далі цю рослинну масу можна очищати від усього зайвого, виділяючи потрібний білок. Відповідно це просто спосіб тиражувати те, що нам потрібно".

"Це цілком реалістична технологія. Наскільки вона виправдає себе, подивимося. Тому що це питання очищення, перевірки дослідженнями тощо", - додав Арістов.

Як повідомляв Главред, ефективність вакцини від коронавірусу залишається високою протягом п'яти-шести місяців, а далі починає зростати кількість хворих на COVID-19 у групі вакцинованих громадян, заявив Вадим Арістов.

Він припустив, що третя бустерна доза вакцини змінить цю картину.

Читайте повну версію чату читачів з Вадимом Арістовим тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти