"Подивися на себе в дзеркало": Кравчук жорстко поставив на місце Порошенка

15 грудня 2020, 05:30
Леонід Кравчук звинуватив Петра Порошенка в помилках по Донбасу.
Леонід Кравчук
Леонід Кравчук / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, екс-президент Леонід Кравчук відверто висловився про причини, які призвели до нинішньої ситуації на Донбссі.

В інтерв'ю Фактам він підкреслив, що представники Європейської солідарності, на чолі з Петром Порошенком, які критикують нинішню владу, самі допустили багато помилок.

"Я критикую Порошенка і фракцію Європейська солідарність. Вчора ви, вибачте, створили складності, а сьогодні вже забули про це і виступаєте нашими вчителями", — емоційно заявив Кравчук.

Він також нагадав події 2014-року, коли при Порошенку почалися активні бойові дії на Донбасі.

читайте такожУ Кравчука оцінили ймовірність розміщення миротворців ООН на Донбасі"Часто чую від них: "Ми зробили те-то і те-то, ми очистили частину території, а Зеленський нічого не зробив". Я їм задаю питання: При кому починалася війна? Так, її однозначно розв'язала Росія. Але чому ви не змогли зупинити війну, чому прийняли документи, які заважають нам сьогодні виконувати наші повноваження? Ну наберіться мужності і дайте відповідь. Однак замість цього лунають тільки звинувачення", - резонно зауважив Кравчук.

Крім того, він також закликав політсилу Порошенка "спочатку подивитися на себе в дзеркало".

  • Раніше Кравчук висловив сумнів, що зустріч лідерів країн "нормандського формату" (України, Росії, Німеччини та Франції) відбудеться до кінця цього року.
  • Глава української делегації не підтримує розмежування переговорів у "Мінському" і" нормандському " форматах.
  • За словами Кравчука, якщо розглядати переговори в рамках ТКГ окремо від "нормандського формату", як це зараз намагається робити Росія, то втрачається "вирішення завдань по суті", що можливо лише на найвищому рівні - на рівні глав держав.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти