Поліція закрила справу і скасувала блокування сотень сайтів в Україні

25 лютого 2021, 18:09
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прямо назвав рішення Голосіївського райсуду про блокування сайтів "необґрунтованим і свавільним".
Поліція
Поліція закрила справу і скасувала блокування сотень сайтів / УНІАН

Блокування 426 сайтів скасовується, оскільки поліція закрила кримінальну справу, за якою Голосіївський райсуд Києва прийняв дане рішення. Про зміни в ситуації заявила в коментарі порталу Українська правда спікер столичної прокуратури Надія Максимець.

"25 лютого процесуальним керівником прийнято рішення про закриття вказаного кримінального провадження і одночасно – про скасування арешту на майнові права інтелектуальної власності. Крім того, прокуратурою ініційовано проведення службового розслідування у зв'язку з діями службових осіб Голосіївського управління поліції під час розслідування цього провадження", – заявила вона.

За словами Максимець, поліція відкликала лист з рішенням Голосіївського суду про блокування доступу до Livejournal, російського РБК і сотням інших сайтів.

Як написав на своїй сторінці в Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, позивач у справі про блокування-громадянин України Олександр Пан, "якому дуже не подобалося те, що про нього писали на різних інтернет-сайтах в різний час, називаючи його шахраєм і пройдисвітом, а також називаючи його іншими неприємними епітетами".

читайте такожСайти "медведчуківських" телеканалів 112, NewsOne заблоковано

За словами чиновника, Пан 17 грудня минулого року звернувся в поліцію зі скаргою на нібито вчинені проти нього шахрайські дії. Поліція за статтею 214 КПК зареєструвала його заяву.

"Потім пан Пан і його адвокати звернулися до Голосіївського районного суду з вимогою накласти арешт на сотні інтернет-сайтів, які в різний час щось про нього писали. Автоматична система розподілу справ розподілила справу на суддю Катерину Григорівну Плахотнюк. Суддя Плахотнюк 4 лютого 2021 року винесла рішення про визнання 426 інтернет-сайтів, які розміщували зазначені вище матеріали, такими, які принижують честь і гідність Пана, тобто – "знаряддям злочину", і наклала на них арешт", – повідомив Геращенко.

Як каже заступник міністра внутрішніх справ, всім особам, хто постраждав, за його формулюванням "від винесення необґрунтованого і свавільного рішення" потрібно звертатися зі скаргою до Вищої ради правосуддя на суддю Плахотнюк.

"З Олександром Паном розмова буде проведена окремо", - підсумував Геращенко.

читайте такожЕксперт пояснив, чому рішення про блокування Telegram-каналів і сайтів не дасть результату

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Голосіївський райсуд Києва виніс рішення про блокування доступу до 426 сайтів, серед яких низка російських та українських засобів масової інформації, а також легендарна блог-платформа LiveJournal.
  • Зокрема, суд заарештував майнові права інтелектуальної власності, які виникають у інтернет-користувачів при використанні всіх даних сайтів. Крім російського РБК і LiveJournal, в список заблокованих потрапили портали From-ua, Novostiua.org, Захід медіа та Infopressa.
  • Далі-були заблоковані фінансовий супермаркет Banki, видання Аргументи тижня, сервіс статистики телеграм-каналів Tgstat, великий IT-сервіс GitHub (gist.github.com), а також сайт Compromat.ru.
  • Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров оперативно заявив, що не дасть заблокувати доступ до GitHub.
  • "Ми не дамо, і не буде заблокований GitHub Gist. Скоро буде офіційна заява МВС, Мінінформполітики, Мінцифри", — заявив він.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти