"Підіграв пропаганді РФ": Кулеба різко відповів президенту Болгарії щодо Криму

20 листопада 2021, 18:27
Висловлювання болгарського лідера є ударом по двосторонніх відносинах, підкреслив глава МЗС України.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / Фото Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував скандальну заяву президента Болгарії Румена Радева про те, що захоплений Крим є російським.

У своєму Twitter глава українського МЗС заявив про те, що висловлювання болгарського лідера є ударом по двосторонніх відносинах.

"Своїми необачними висловами він (президент Болгарії - ред.) завдав удару дружнім українсько-болгарським відносинам, підставив Болгарію під критику ЄС і підіграв російській пропаганді", - підкреслив український міністр.

відео дня

При цьому глава українського зовнішньополітичного відомства присоромив Радева, який заявив, що захоплення Криму не є драмою.

Кулеба розповів Румену Радеву, що таке справжня драма. За словами міністра, це якщо Росія напала на Болгарію, відхопила шматок території і вбила тисячі людей.

'Підіграв пропаганді РФ': Кулеба різко відповів президенту Болгарії щодо Криму

Скандал через заяву Румена Радева

Раніше Румен Радев зробив скандальну заяву про приналежність Криму Росії. В ході передвиборчих дебатів він також підкреслив, що вважає неефективними антиросійські санкції Євросоюзу.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву президента Болгарії Румена Радева, який назвав окупований Крим російським. У зв'язку з цим в МЗС України був запрошений посол Болгарії в Києві Костадін Коджабашев.

В Європейському Союзі відповіли президенту Болгарії Румену Радеву, кому насправді належить Кримський півострів, і підкреслили, що з точки зору Європейського Союзу, його 27 країн-членів, Крим - це Україна.

читайте такожУ МЗС висунули жорстку вимогу президенту Болгарії після його скандальних слів про Крим

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти