"Крим - російський": президент Болгарії заявив про неефективність санкцій проти РФ

19 листопада 2021, 11:09оновлено 19 листопада 2021, 11:50
Росія не може бути ворогом Болгарії, впевнений Румен Радев.
'Крим - російський': президент Болгарії заявив про неефективність санкцій проти РФ
Румен Радев / Скріншот

Президент Болгарії Румен Радев зробив скандальну заяву про приналежність Криму Росії. В ході передвиборчих дебатів він також підкреслив, що вважає неефективними антиросійські санкції Євросоюзу.

В ході дискусії з кандидатом на пост президента Болгарії Анастасом Герджиковим, відповідаючи на уточнюючий, чий Крим, Радев сказав: "Він зараз російський", пише Webcafe.

Крім того, Радєв заявив, що санкції проти Росії неефективні.

"Надзвичайно важливо мати прагматизм у зовнішній політиці. Санкції проти Росії виглядають неефективними. Нам потрібна прагматична політика щодо Москви. Не в останню чергу ми не повинні забувати, що Росія є дуже важливим фактором у боротьбі з глобальним тероризмом", - зазначив президент Болгарії.

При цьому Радєв вважає, що Росія не може бути ворогом Болгарії. За його словами, щодо Росії багато спекуляцій, і тому найголовніше – шукати діалог з Москвою.

Додамо, що в свою чергу Герджиков назвав Крим українською територією незалежно від того, який прапор над ним майорить. Він сказав, що санкції проти Росії не можна скасовувати, поки не будуть вирішені питання Криму і прав людини в Росії.

читайте такожУ Болгарії розповіли про продаж боєприпасів Україні з початку війни на Донбасі

Нагадаємо, раніше в Софії пройшли акції протесту, учасники якої вимагали від глави держави покинути пост через його проросійської позиції.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти