У МЗС висунули жорстку вимогу президенту Болгарії після його скандальних слів про Крим

19 листопада 2021, 13:15оновлено 19 листопада 2021, 14:41
Посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева викликали в МЗС України.
МЗС України
У МЗС України викликали посла Болгарії / УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву президента Болгарії Румена Радева, який назвав окупований Крим російським.

У зв'язку з цим в МЗС України був запрошений посол Болгарії в Києві Костадін Коджабашев, йдеться в повідомленні прес-служби українського зовнішньополітичного відомства.

"Українська сторона довела до посла позицію нашої держави про некоректність і неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радєва щодо Криму під час вчорашніх передвиборчих теледебатів", - сказано в повідомленні.

відео дня

Українські допломати підкреслили, що слова чинного болгарського президента не сприяють розвитку добросусідських відносин України і Болгарії і різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах.

"Очікуємо спростування президентом Болгарії Руменом Радевом його вчорашньої заяви", - йдеться в коментарі МЗС України.

У свою чергу посол Костадін Коджабашев запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України, в тому числі Криму як невід'ємної частини території нашої держави, і зусиль з деокупації півострова, зокрема, шляхом участі Болгарії в роботі Кримської платформи.

Скандальна заява Румена Радева

Президент Болгарії Румен Радев зробив скандальну заяву про приналежність Криму Росії. В ході передвиборчих дебатів він також підкреслив, що вважає неефективними антиросійські санкції Євросоюзу.

В ході дискусії з кандидатом на пост президента Болгарії Анастасом Герджиковим, відповідаючи на уточнюючий, чий Крим, Радев сказав: "Він зараз російський".

читайте такожЧому Болгарія збунтувалася проти України

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти