Підозрюваний у вбивстві дівчинки на Херсонщині сидів за зґвалтування

15 березня 2021, 08:57оновлено 15 березня 2021, 12:11
Чоловік, який хотів вчинити суїцид, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за зґвалтування, покарання відбував у Росії. Мати загиблої його знала.
Борисова
Підозрюваний у вбивстві Маші Борисової сидів за зґвалтування / Нацполіція

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві 7-річної Маші Борисової. Ним виявився 52-річний місцевий житель. Ім'я можливого вбивці поліція поки не називає. Місцеві жителі кажуть, що чоловік був раніше засуджений, термін за зґвалтування відбував у Росії. Мати дівчинки його знала.

Ймовірний вбивця Маші Борисової, перебуваючи у своєму будинку чекав, що його прийдуть заарештовувати. У той момент, коли ховали дівчинку, він порізав собі вени. Однак поліцейські надали підозрюваному першу медичну допомогу, повідомив глава Національної поліції України Ігор Клименко у Facebook.

Волонтер Катерина Головачова, яка брала участь у пошуках зниклої дівчинки, трохи відкрила таємницю й розповіла про особу підозрюваного, пишуть Факти.

"У мене були підозри, що це може бути він. Він раніше судимий за зґвалтування. У пошуках дівчинки разом з місцевими він не брав участі. Щось мені підказувало, що це він", - висловилася вона в одному з коментарів у фейсбуці.

Хоча в селі Щасливе не всі вірять, що вбивцею може бути саме той, кого затримали.

"Чоловік міг порізати собі вени, бо з села. Та ще й з такою статтею. Він хотів накласти на себе руки, щоб не посадили. Адже за зґвалтування дітей, до того ж за вбивство — на зоні не солодко", — написав у відповідь там же якийсь Роман Леонідович.

Водночас місцеве видання Новий день з посиланням на місцевих жителів повідомило, що чоловік, який хотів добровільно піти з життя, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за зґвалтування, покарання відбував у Росії.

"Джерело серед місцевих жителів запевняє, що самогубство хотів вчинити раніше засуджений, причому за зґвалтування, термін начебто відбував у Росії. Нібито цей чоловік відвідав похорон і побував у квартирі, де стояла труна з тілом дитини. Повернувшись додому, в одній з двоповерхівок, взяв лезо й перерізав собі вени", - зазначили у виданні.

Також журналісти видання з посиланням на джерело розповіли, що затриманий був знайомий з мамою дівчинки.

"Зґвалтування і вбивство дитини інкримінують саме тій людині, яка намагалася порізати вени. Він прийшов на похорон до дитини, а повернувшись додому, спробував накласти на себе руки. Довести намір до кінця йому не дали оперативники, які вистежили підозрілу особу. Фігурант раніше був засуджений, а саме за зґвалтування. Інсайдер зазначає, що він знайомий з матір'ю вбитої дитини", - повідомили у виданні.

Зазначимо, на 15 березня призначено брифінг у поліції, де ми зможемо отримати відповіді на багато питань у цій справі.

Убивство Маші Борисової в Херсонській області – про що йшлося раніше:

  • Маша Борисова зникла 7 березня у Щасливому. Мати помітила зникнення дитини тільки ввечері.
  • Спочатку дитину шукали рідні, а згодом до пошуків залучили правоохоронців та волонтерів.
  • Правоохоронці розглядали кілька версій зникнення дитини - втеча з дому або викрадення.
  • Борисову знайдено мертвою у Щасливому 11 березня в сільськогосподарському приміщенні одного з домоволодінь. На тілі знайшли ознаки насильницької смерті. Дівчинку зґвалтували.
  • За відомостями правоохоронців, у скоєнні злочину підозрювали жителів села та осіб з кола її родини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти