"Подарунком не буде": у Франції висловилися про прискорену процедуру вступу України до ЄС

16 червня 2022, 12:52
310
МЗС Франції підтримує надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Однак сам процес вступу може затягнутися.
ЄС, Україна
Франція проти спрощеної процедури вступу України до ЄС / колаж УНІАН та ua.depositphotos.com

У Франції підтримали прагнення України стати кандидатом на членство в Євросоюзі. Однак там вважають, що процес вступу в ЄС буде довгим, так як Україні необхідно відповідати європейським стандартам. Про це заявив міністр з європейських справ Франції Клеман Бон, повідомляє France Info.

Міністр вважає, що Україні можна надати статус кандидата.

"Я думаю, що потрібно відкривати переговори і надавати статус кандидата. У нас особлива відповідальність, тому що Франція все ще головуюча ... Подати цей сигнал, цю перспективу вступу - це частина тієї підтримки, яку ми повинні надати Україні", - сказав Клеман Бон.

У свою чергу Клеман вважає, що ЄС не повинен прискорювати процедуру вступу України, адже державі потрібно досягти європейських стандартів. На його думку, на цьому можуть піти багато років.

"Думаю, це не буде подарунком ні Україні, ні ЄС, якщо пропустити всі ці етапи (стандартної процедури)", - зазначив він.

читайте такожУ Грузії закотили істерику через статус кандидата в члени ЄС, порівнявши Україну з"жебраком"

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Албанія, Чорногорія і Північна Македонія вже підтримали надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Вступ України до Європейського Союзу

Президент Володимир Зеленський 9 травня в ході розмови з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен зробив заяву про те, що Україна заповнила і передала другу частину опитувальника для інтеграції в ЄС. Єврокомісії слід підготувати звіт, який згодом передадуть на розгляд Євроради.

У Європейській Раді заявили, що на засіданні в червні буде розглянута заявка України на вступ до ЄС. Також вивчать заявки на євроінтеграцію Грузії та Молдови.

Керівник Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн 5 червня сказала, що Євросоюз повинен докласти максимум зусиль для вступу України до ЄС. За її словами, це не тільки стратегічний інтерес, але і борг Європи.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти