Під завалами знаходяться люди: РФ вдарила по будинках у Харкові

10 червня 2024, 18:28оновлено 10 червня, 21:55
909
Російські окупанти атакували Харків одразу трьома КАБами, багато людей постраждали.
взрыв, Харьков
РФ вдарила бомбами по Харкову / Колаж: Главред, фото: pixabay, скріншот

Російські окупанти вдарили по Харкову. У місті пролунали потужні вибухи, загорівся будинок. Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За попередніми даними, ворог атакував місто КАБами.

Мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що "приліт" був у районі житлової забудови на околиці міста. Згодом він додав, що окупанти вдарили по місту трьома КАБами. Одна авіабомба впала на гаражний кооператив.

відео дня

"Там сталася пожежа і є інформація щонайменше про двох поранених. Місця решти потраплянь обстежують фахівці", - написав Терехов.

Ще один КАБ упав у Київському районі Харкова. Там сильно пошкоджені мінімум два приватні будинки, під завалами можуть бути люди.

Дивіться відео з місця удару по Харкову:

удар по Харькову
РФ вдарила бомбами по Харкову / фото: скриншот

Кількість постраждалих зросла до восьми. Відомо про пошкодження житлових будинків, гаражів та машин, пише Синєгубов. З-під завалів витягли постраждалого. Ще один чоловік 75-років досі під завалами, він живий і з ним є зв'язок.

Хто такий Олег Синєгубов?

Олег Синєгубов - голова Харківської обласної державної адміністрації. Від початку повномасштабного військового вторгнення агресора Росії в Україну обіймає посаду начальника Харківської обласної військової адміністрації.

Раніше, у період з 11 листопада 2019 року по 24 грудня 2021 року, керував Полтавською обласною державною адміністрацією.

Patriot для Харкова - як захистити місто від обстрілів Росії

Останні кілька місяців російські війська зосередилися на знищенні всієї інфраструктури Харкова, аналітики навіть зазначають, що тактика окупантів нагадує дії росіян в Алеппо.

Щоправда, після дозволу США та країн Європи завдавати західним озброєнням ударів по прикордонню РФ, захисники намагаються всіляко завадити здійсненню плану Путіна зі створення так званої санітарної зони. Наприклад, HIMARS нещодавно знищив установки С-400, які обстрілювали Харків, разом з особовим складом окупантів.

Зеленський все ще просить Захід допомогти з прикриттям неба над Харківською областю. На його думку, буде достатньо двох установок Patriot - це дасть змогу ЗСУ атакувати безпосередньо носії ракет і КАБів, які завдають особливої шкоди місту.

Під завалами знаходяться люди: РФ вдарила по будинках у Харкові
Що відомо про ЗРК Patriot / Главред

ЗРК Patriot

Patriot - американська система. Вона є в арсеналі США і ряду країн НАТО. Комплекс прийняли на озброєння сорок років тому і з тих пір кілька разів серйозно модернізували. Він ефективно збиває крилаті ракети і безпілотники.

Комплекс Patriot може контролювати до півсотні цілей і при цьому стріляти одночасно по п'яти з них. При цьому розмір і висота польоту ракети, літака або дрона, які треба збити, особливого значення не мають.

Універсальний засіб протиповітряної оборони позиційних районів військ на середніх і великих висотах. Забезпечує протиракетну оборону (ПРО) на рівні армії США.

Вартість поставки 9 батарей (по 4 ПУ на батарею) систем Patriot може доходити до $9 млрд (включає в себе: 36 ПУ ЗУР PAC-3 (9 батарей по 4 ПУ), 288 ЗУР PAC-3, 216 зур з удосконаленим наведенням GEM-t, 10 комплектів РЛС з фазованою решіткою, 10 контрольних станцій захоплення цілі).

Вартість пуску однієї ракети становить близько 3 млн дол. США.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти