Звільнення лівого берега Осколу почалося: ЗСУ увійшли в Піски-Радьківські

27 вересня 2022, 08:00оновлено 27 вересня 2022, 09:55
Окупаційна "влада" покинула населений пункт, майже всі колаборанти також втекли.
ВСУ
ЗСУ увійшли в Піски-Радьківські / скріншот

ЗСУ звільнили від російських окупантів село Піски-Радьківські в лівобережній частині Борівської громади Харківської області.

Звільнення населених пунктів Борівщини на Лівому березі Осколу почалося з півдня, повідомили в Telegram Борівської селищної ради.

"Зокрема, село Піски-Радьківські (другий за розміром населений пункт громади, де до війни проживало близько 2 тисяч осіб), вже знаходиться під контролем ЗСУ. Але українські військові поки ще виявляють там групи російських військових, проводять зачистки, розмінування. Місцеві жителі радісно зустрічають наших воїнів, намагаються допомогти в побутових питаннях, готують для захисників їжу, зі сльозами радості на очах дякують за звільнення", - йдеться в публікації.

ЗСУ звільнили село на Харківщині
ЗСУ звільнили село на Харківщині / deepstatemap

Повідомляється, що окупаційна "влада" покинула громаду, майже всі колаборанти також втекли, частина місцевих жителів протягом останнього тижня виїхала на більш безпечні території, а решта залишаються вдома і ховаються в підвалах і укриттях.

"Ведуться бойові дії. ЗСУ витісняють противника, але звільнені території потерпають від ворожих обстрілів. Звуки вибухів також постійно чутні з півночі, сходу і півдня", - йдеться в повідомленні.

Визволення Харківщини

Раніше повідомлялося, що в Харківській області правоохоронці звільнили п'ятьох підлітків, яких російські окупанти тиждень утримували в підвалі.

Як повідомили у Державній прикордонній службі України в Telegram, окупанти проводили з ними фільтраційні заходи.

У розвідці Міноборони Великобританії раніше підкреслювали, що звільнення армією України Куп'янська стало серйозним ударом для Росії. Місто розташоване на логістичних шляхах постачання російського угруповання на Донбасі.

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж підкреслив, що Куп'янськ на Харківщині був для Росії дуже важливою логістичною точкою. Місто потрібне було окупантам як для утримання своїх позицій, так і для розвитку подальшого наступу. Звільнення Куп'янська та Ізюма позбавляє росіян перспектив для проведення успішних військових операцій.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти