"Описати словами це неможливо": неймовірна історія сапера ЗСУ, який втратив зір від вибуху

23 березня 2023, 18:05
Влітку минулого року боєц ЗСУ, сапер Владислав Ещенко в процесі розмінування підірвався на протипіхотній міні.
Влад Єщенко
Влад Єщенко / колаж фото Костянтина і Влади Ліберової

Боєць ЗСУ, сапер Владислав Єщенко, після вибуху протипіхотної міни втратив зір, але дивом залишився живий. І тепер він став героєм проєкту відомих фотографів і волонтерів Костянтина і Влада Ліберів.

Влітку минулого року Владислав у процесі розмінування підірвався на протипіхотній міні. Дивом залишився живий, але лікарі були змушені видалити йому обидва ока.

"Знайомство з Владом - одне з тих, яке може змінити твоє життя. Бо, знаючи його історію, ти готовий до чого завгодно, а зустрічаєш перед собою усміхненого, оптимістичного хлопця, що має конкретно мету, повернути зір, і вже через кілька хвилин спілкування ти не сумніваєшся: ця людина свого доб'ється, як нереально б це не було", — написали Ліберови.

Владиславу постійно допомагає його наречена і кохана Валерія, яка з перших днів його підтримує у всьому.

"Сьогодні вони дізнаються всі можливі експериментальні способи відновлення зору. Це буквально майбутнє, як з комп'ютерної гри: до головного мозку завдяки електроніці під'єднаються камери, що передають інформацію в мозок. Це щось зовсім інше, описати словами це неможливо, але ми з Владом припустили, що картинка може бути піксельною, як в Doom. Так чи інакше, це тільки початок, який дозволить хлопцеві хоча б самостійно орієнтуватися в просторі", — підсумували Ліберови.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, як торік під Попасною 15-річна Ліза Чернишенко з простреленими ногами вела машину, в який були поранені люди.

"Лежали міни в шаховому порядку, там проїхати ніяк, але я якось проїхала, а потім ще був труп жінки, стовп, я проїхала і нас обстріляли", - розповідає дівчинка. Зрештою дівчинка опинилася в безпеці - її евакуювали до Львова. Тамтешні медики дивувалися, як з такими пораненнями ніг вона взагалі могла вести авто.

Пізніше повідомлялося про те, що бійці української армії здійснили вкрай ефектну операцію і закинули за допомогою безпілотника гранату прямо у відкритий люк бронетехніки окупантів.

Українські війни показали неабияку солдатську кмітливість і спорудили бомби-приманки для риби (які були придбані на AliExpress).

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти