Обзивали "шісткою" і "стукачем": спливли деталі про бійця НГУ, який розстріляв людей у Дніпрі

28 січня 2022, 08:35
У Нацгвардії підтвердили, що Артем Рябчук раніше втрутився в конфлікт військовослужбовців, щоб розняти їх.
рябчук
Затриманий Артем Рябчук / Фейсбук Д. Монастирського

Стали відомі нові подробиці про криваву стрілянину в Дніпрі, в результаті чого нацгвардієць Артем Рябчук вбив п'ятьох людей на Південмаші.

Як розповіла kp.ua його колишня однокурсниця, після одного неприємного інциденту Артема почали обзивати "стукачем"і "шісткою".

"Я з ним провчилася 4 роки. Спілкувалися ми добре. Артем ніколи ні на кого не підвищував голоси, ніхто на нього не скаржився. Так, бували такі моменти - якщо йому хтось скаже щось неприємне, він у відповідь не змовчить. Але так сьогодні чинять майже всі", - каже його однокурсниця.

За її словами, Рябчук скаржився знайомим на товаришів по службі.

"Розповідав, що в армії його почали цькувати кілька людей, обзивали "шісткою" і "стукачем". Мабуть, Артем міг витримати багато, але тільки не регулярне приниження з боку товаришів по службі", - додала знайома затриманого.

Що відомо про причину трагедії

Як повідомив на брифінгу колишній командувач Нацгвардією Микола Балан, про інцидент сам Рябчук повідомляв командиру свого взводу, повідомляє Укрінформ.

Балан підтвердив, що підозрюваний тоді втрутився в конфлікт військовослужбовців, щоб розняти їх.

"Ми виявили, що приблизно три тижні тому був конфлікт між двома військовослужбовцями, в який нині затриманий втрутився, щоб розняти. Про це він доповідав командиру свого взводу. Інших випадків виявити не вдалося", - сказав він.

Водночас, за його словами, солдати, опитані вже після інциденту, заперечували факти булінгу щодо Рябчука. До того ж вони не давали свідчень про так звану "дідівщину" у підрозділі.

"Віч-на-віч розмовляли, зокрема, з солдатами, які тільки що прибули і склали присягу, але і вони ніяких заяв про неналежні відносини не робили", - сказав Балан. Він додав, що слідів знущання або побиття солдатів у щоденних медичних оглядах зафіксовано не було.

Кривава бійня в Дніпрі

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по товаришах по службі. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 – отримали поранення. Рябчук зі зброєю і патронами втік. Наразі його затримано. ДБР відкрило кримінальне провадження.

Як повідомив радник глави МВС Антон Геращенко, Рябчук є призовником строкової служби з міста Ізмаїл Одеської області, виріс без батька.

читайте також"Я вистрілив їй в голову": нацгвардієць Рябчук розповів, як вбивав людей на Південмаші

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти