Нові правила карантину: українців без щеплення не пустять у транспорт

11 жовтня 2021, 17:38оновлено 11 жовтня 2021, 18:49
Нові карантинні обмеження діятимуть в нашій країні з наступного четверга, 21 жовтня.
Київ, погода, карантин
В Україні посилять карантин / УНІАН

У понеділок, 11 жовтня, Кабмін затвердив нові правила пасажирських перевезень на час дії карантину в Україні, пише Новое время.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах з жовтим, помаранчевим або червоним рівнем карантину будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту і пасажирів одного з цих документів:

  • документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифікату, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозової вакцини або двома дозами дводозової вакцини, які дозволені ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, дія якої підтверджена за допомогою Єдиного державного порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку Дія;
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрестесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який діє 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автобусні маршрути, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

відео дня

Відповідні правила не застосовуватимуться до міських і внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака і пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Коронавірус в Україні

Карантин в Україні хочуть посилити вже найближчими днями. Держкомісія може прийняти рішення про перехід ряду регіонів в" червону " зону карантину.

В Україні станом на неділю, 10 жовтня, 16 областей України відповідали показникам "помаранчевої" зони адаптивного карантину.

Лікар-епідеміолог Андрій Александрін вважає, що реальна коронавірусна статистика відрізняється від офіційної як мінімум в чотири рази. За його словами, на сьогоднішній день система профілактичної медицини вже не справляється зі своїми викликами.

У свою чергу, інфекціоніст Вадим Арістов заявив, що Україна дуже відстає в плані боротьби з пандемією коронавірусу. За його словами, якщо COVID-19 і далі буде мутувати так, що підвищиться рівень летальності і збережеться вкрай високий ступінь заразності, то рахунок піде на тижні.

У мережі опублікували відео, нібито записане в Центральній клінічній міській лікарні №3 міста Донецьк, який знаходиться під тимчасовою окупацією російських військових і терористів "ДНР". На кадрах видно, як люди в білих захисних костюмах складають тіла померлих від коронавірусу людей в зелених мішках на каталку. Інші-лежать прямо на підлозі в коридорах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти