В Україні хочуть посилити карантин: транспорт і кафе тільки за наявності COVID-сертифіката

11 жовтня 2021, 17:00оновлено 11 жовтня 2021, 18:13
Відомо, що нові обмеження стосуватимуться проїзду в громадському транспорті для невакцинованих.
маски, карантин
Кабмін має намір посилити карантин / Reuters

Кабмін має намір значно посилити карантин в нашій країн і- відомо, що нові обмеження стосуватимуться проїзду в громадському транспорті для невакцинованих, повідомляє Офіс президента.

Таке питання обговорювали сьогодні на нараді за участю президента Володимира Зеленського. Серед обговорюваних змін до карантину, зокрема, можливість перебування у закладах харчування та транспорті лише за наявності сертифіката про вакцинацію.

Якого транспорту це стосуватиметься:

  • поїзд;
  • автобус;
  • літак.

Як зазначили в ОПУ, йдеться про міжобласне транспортне сполучення.

відео дня

Коронавірус в Україні

Карантин в Україні хочуть посилити вже найближчими днями. Держкомісія може прийняти рішення про перехід ряду регіонів в" червону " зону карантину.

В Україні станом на неділю, 10 жовтня, 16 областей України відповідали показникам "помаранчевої" зони адаптивного карантину.

Лікар-епідеміолог Андрій Александрін вважає, що реальна коронавірусна статистика відрізняється від офіційної як мінімум в чотири рази. За його словами, на сьогоднішній день система профілактичної медицини вже не справляється зі своїми викликами.

У свою чергу, інфекціоніст Вадим Арістов заявив, що Україна дуже відстає в плані боротьби з пандемією коронавірусу. За його словами, якщо COVID-19 і далі буде мутувати так, що підвищиться рівень летальності і збережеться вкрай високий ступінь заразності, то рахунок піде на тижні.

У мережі опублікували відео, нібито записане в Центральній клінічній міській лікарні №3 міста Донецьк, який знаходиться під тимчасовою окупацією російських військових і терористів "ДНР". На кадрах видно, як люди в білих захисних костюмах складають тіла померлих від коронавірусу людей в зелених мішках на каталку. Інші-лежать прямо на підлозі в коридорах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти