У Кривому Розі поліція затримала пенсіонера, який клеїв листівки до 9 травня

6 травня 2020, 12:08
За тягу до святкування 9 травня чоловікові загрожує серйозний тюремний термін.
Радянська символіка
Радянська символіка у затриманого чоловіка / Нацполиция

У Кривому Розі поліція порушила кримінальну справу проти 66-річного городянина. Чоловік розклеював у центрі міста на стовпах власноруч виготовлені листівки до 9 травня, що містили заборонену в Україні радянську символіку.

Відповідне повідомлення в середу, 6 травня, опублікували представники прес-служби Главку Нацполиции по Дніпропетровській області. За даними місцевого порталу Перший міський, виробник святкових листівок до Дня Перемоги був затриманий на місці злочину активістами у районі Соцмісто (до речі, неподалік від будинку, де виріс нинішній президент України Володимир Зеленський).

Поліцейські, які прибули на виклик, виявили у пенсіонера близько двадцяти листівок з пропагандою радянської символіки. Він зізнався, що виготовляв "стінгазету" у домашніх умовах з підручних матеріалів, а написи на свої "агітки" автор робив, використовуючи трафарети, шаблони, або просто писав маркерами від руки.

відео дня
Радянська символіка
Чоловік робив саморобні листівки з радянською символікою / Перший міський

За фактом інциденту порушено кримінальне виробництво за частиною 1 статті 436-1 КК України "Виготовлення, розповсюдження комуністичної, і нацистської символіки та пропаганда комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів". Городянину загрожує тюремне ув'язнення терміном до п'яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше подібний скандал стався у Запоріжжі. У 6-му корпусі Запорізького національного університету, в кабінеті 100, викладач вузу "прикрасив" кабінет радянською символікою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти