Вночі Росія обстріляла Дніпропетровщину: спалахнула жахлива пожежа, знищено нафтобазу

6 квітня 2022, 09:10оновлено 6 квітня 2022, 10:28
На об'єкті у Новомосковському районі зайнялися резервуари з мазутом. Площа пожежі становила 500 "квадратів". Ще одне потрапляння – до Синельниківського району.
Вночі Росія обстріляла Дніпропетровщину: спалахнула жахлива пожежа, знищено нафтобазу
​ Пожежники гасять пожежу в Дніпропетровській області / Фото facebook.com/MNSDNE

У ніч на середу, 6 квітня, російські військові обстріляли з повітря Дніпропетровську область. Внаслідок обстрілів була знищена нафтобаза з пальним і пошкоджений один із заводів.

"Ніч була тривожна і складна. Ворог атакував нашу область з повітря і потрапив в нафтобазу і один із заводів", - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

За його словами, нафтобаза з пальним знищена. На заводі спалахнула масштабна пожежа, яку досі намагаються загасити, оскільки загорілося пальне.

відео дня

Кількість постраждалих на даний момент уточнюється.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук уточнив, що нафтобаза розташована в Новомосковську, а завод – у Синельниківському районі.

За його даними, загиблих або постраждалих внаслідок обстрілів немає.

читайте такожВибух нафтобази в Бєлгороді: Зеленський розповів, чи причетна Україна

Пізніше в Головному управлінні ДСНС України в Дніпропетровській області повідомили, що ввечері 5 квітня через ворожу атаку сталися вибухи на одному з об'єктів у Новомосковському районі. Зайнялися резервуари з мазутом. Площа пожежі – 500 "квадратів".

Станом на ранок 6 квітня пожежу ліквідовано. Постраждалих немає.

На місці працювали 46 рятувальників та 11 одиниць спецтехніки.

"Ще одне потрапляння – до Синельниківського району. Ракети вдарили по території нафтової бази. Вона знищена. В результаті сталася пожежа в екосистемі, яку оперативно ліквідували", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Главред, 1 квітня в російському Бєлгороді спалахнула пожежа на нафтобазі. Губернатор регіону В'ячеслав Гладков заявив, що пожежа сталася "внаслідок авіаудару з двох вертольотів Збройних сил України, які зайшли на територію Росії на низькій висоті".

У розвідці Великої Британії повідомили, що пожежа в Бєлгороді знищила кілька цистерн з нафтою на місцевих складах. Зазначається, що імовірна втрата запасів палива і боєприпасів з цих складів створить короткострокове додаткове навантаження на логістичні ланцюжки Росії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти