Вночі окупанти вдарили по житловій багатоповерхівці у Херсоні: є загиблі та поранені

7 серпня 2023, 08:59оновлено 7 серпня 2023, 10:29
444
Під завалами приватного будинку загинула жінка. Через нічний обстріл обласного центру щонайменше семеро містян травмовано.
Вночі окупанти вдарили по житловій багатоповерхівці у Херсоні: є загиблі та поранені
Вночі окупанти обстріляли Херсон / Фото: t.me/phogovua, ГосЧС

У ніч на понеділок, 7 серпня, окупанти обстріляли Херсон. Є загиблі та поранені.

Як повідомили у Херсонській обласній прокуратурі, обстріл стався близько 00:05. Снаряди влучили у приватний та багатоквартирний будинок, виникли пожежі.

Під завалами приватного будинку загинула жінка.

відео дня

Через нічний обстріл обласного центру щонайменше семеро містян травмовано. Дані уточнюються.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак уточнив у Telegram: "Росія обстріляла Херсон. Влучила у дев'ятиповерхову будівлю. Там виникла пожежа внаслідок обстрілу. Теплові удари отримали двоє пожежників. Також загинула жінка".

Вночі окупанти вдарили по житловій багатоповерхівці у Херсоні: є загиблі та поранені
Після обстрілу спалахнули пожежі / Фото: t.me/ermaka2022

Також 6 серпня близько 21:10 окупанти завдали артилерійські обстріли по селу Ольгівка Бериславського району. Постраждали двоє місцевих жителів, один з них госпіталізований.

Пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури.

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області проводиться досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв ведення війни (ч.1, ч. 2 ст. 438 КК України).

Пізніше у ДСНС уточнили, що повідомлення про обстріл до Служби порятунку надійшло 7 серпня о 00:45. Внаслідок атаки сталося займання фасаду дев'ятиповерхового будинку з першого по п'ятий поверх на площі 350 кв. м.

На місці події підрозділами ДСНС врятовано 2 особи, ще 7 – евакуйовано.

Рятувальники локалізували пожежу о 02:20 та повністю ліквідували о 03:35. У роботах були задіяні 23 рятувальники та 6 одиниць техніки.

Обстріли Херсона

Увечері 3 серпня російські окупанти обстріляли Херсон. Було зафіксовано влучання у торговий центр, а також медустанову. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Вранці у вівторок, 1 серпня, російські окупаційні війська обстріляли лікарню в Херсоні. Загинув молодий лікар, який лише кілька днів тому приступив до своїх обов'язків. Поранена медсестра.

Під час повторного обстрілу міста загарбники поранили рятувальників, які в цей час гасили пожежу в Свято-Катериненському соборі, спичинену першим обстрілом. Поранення отримали четверо рятувальників, їх госпіталізували.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти