"Не підтримаємо перемир’я, яке має на меті капітуляцію України": Шольц зробив гучну заяву

3 липня 2024, 17:56
358
Олаф Шольц розкритикував "мирну пропозицію" російського диктатора Володимира Путіна.

'Не підтримаємо перемир’я, яке має на меті капітуляцію України': Шольц зробив гучну заяву
Німеччина не підтримає перемир'я, яке має на меті капітуляцію України/ колаж: Главред, фото: 241 окрема бригада Сил територіальної оборони, ОПУ

Німеччина ніколи не підтримає перемир'я, яке матиме на меті капітуляцію України. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє ntv.

Під час запитань до уряду у Бундестазі говорили, зокрема, і про Україну. У відповідь на запитання депутата від Лівої партії Гезіне Лотш, коли може бути досягнуто припинення вогню в Україні, Шольц розкритикував "мирну пропозицію" російського диктатора Володимира Путіна.

відео дня

"На мою думку, припинення вогню, яке має на меті капітуляцію України, ми ніколи не повинні підтримувати з боку Німеччини", – наголосив канцлер ФРН.

Путін казав, що країна-агресорка Росія буде готова до припинення вогню, "якщо Україна також погодиться на подальші анексії". Шольц назвав таку пропозицію глави Кремля дивною і зазначив, що така риторика російського диктатора показує, наскільки цинічно мислять в РФ, і що Путін "не має наміру припиняти свою загарбницьку війну".

Шольц зазначив, що російський диктатор Путін говорить про мирні переговори тільки для того, щоб продовжувати війну.

Крім цього, Шольц відповів ствердно у відповідь на запитання Лотша про те, чи дає канцлер "гарантію", що Німеччина не стане стороною війни.

"Так, я даю таку гарантію. Це те, що я відстоюю як канцлер", – сказав Шольц.

Підтримка України з боку Німеччини – останні новини

Раніше повідомлялося, що Німеччина виділила пакет допомоги Україні. Берлін відправить Києву боєприпаси, стрілецьку зброю, 4 млн набоїв, а також засоби для розмінування та знешкодження снарядів, заявили в уряді ФРН.

Також раніше повідомлялося, що в уряді Німеччини зробили важливу заяву. Німецький уряд відкинув пропозицію лідера баварської опозиційної партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) у Бундестазі Александера Добріндта, який закликав депортувати українських біженців, якщо у них немає роботи.

Нагадаємо, Шольц зажадав від Євросоюзу більше грошей на українських біженців. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив на саміті ЄС – необхідно збільшити фінансування українців, які отримали притулок у його країні (а також у Польщі та Чехії).

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти