Не дожила до дня народження кілька днів: на фронті загинула "госпітальєрка" Ірина Цибух

30 травня 2024, 12:37
998
У медичному Добровольчому Батальйоні Госпітальєри повідомили, що Ірина Цибух не дожила лише кілька днів до свого дня народження.
Не дожила до дня народження кілька днів: на фронті загинула 'госпітальєрка' Ірина Цибух
Під час ротації на Харківському напрямку загинула парамедикиня Ірина Цибух / Колаж Главред, фото: Медичний Добровольчий Батальйон Госпітальєри

На війні загинула парамедикиня Ірина Цибух, яка у лютому 2022 року приєдналася до Госпітальєрів і працювала на Донеччині та Харківщині. Про загибель Ірини Цибух повідомили на сторінці батальйону Госпітальєрів у Facebook.

Зазначається, що дівчина не дожила до свого дня народження лише кілька днів і загинула під час ротації на Харківському напрямку. Ірина Цибух народилась 01.06.1998, а загинула 29.05.2024 року.

"У нас немає слів. Ніхто досі не вірить в те, що сталося.Це невимовний біль та неймовірна втрата не тільки для батальйону - для всієї України", - йдеться у повідомленні батальйону "Госпітальєри".

відео дня

Коментуючи війну Ірина Цибух зазначала, що це найгірше місце, де вона коли-небудь була.

"Але вона (війна - ред.) дає квиток у справжнє життя, у світ непідробної незалежності, вона таврує знання про скороминущість існування", - вказувала раніше Ірина Цибух (позивний - Чека).

У медичному Добровольчому Батальйоні Госпітальєри зазначили, що час та дату прощання із Іриною Цибух буде повідомлено згодом.

На загибель Ірини Цибух (позивний Чека) відреагував у своєму Телеграм-каналі очільник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

"Новина про Чеку вбила мене вчора. Дуже боляче, коли розумієш, яка це була інтелектуально глибока людина у свої молоді роки. Ненависть до Росії в моєму серці назавжди і вже давно. Холодна ненависть", - написав він.

Хто такий Андрій Коваленко

Боєць тероборони, військовий аналітик, PR-консультант, cпеціаліст з інформаційних технологій

Крім того, 29 травня на 64-му році життя пішов з життя засновник і голова агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко. Про це повідомили журналісти агентства.

Також 6 травня загинув на фронті відомий український спортсмен-важковаговик, чемпіон Європи, учасник Олімпійських ігор Олександр Пелешенко, якому було всього 30 років. З початку російського вторгнення Пелешенко вступив до лав ЗСУ, щоб захищати свою країну.

16 квітня у віці 56 років помер український письменник і публіцист Дмитро Капранов. Літератор мав проблеми із серцем, проте лікарі не давали трагічних прогнозів. Вранці Дмитру стало погано, а трохи згодом його життя обірвав серцевий напад.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти